Kako da depilacija bude manje bolna?

Mondo 24.04.2019 20:49
Kako da depilacija bude manje bolna?


Mnoge žene bi dale toliko toga samo da depilacija bude manje bolna. Može li depilacija manje da boli?



Moguće je, depilacija može manje da boli ako se pridržavate nekoliko saveta. 

Topla kupka pre depilacije ublažiće bol, ali nemojte da se tuširate nakon depiliranja. Obavezno nosite pamučni veš koji vam je udoban, nikako nemojte koristiti sintetičko usko donje rublje. Prilikom depilacije voskom obavezno obratite pažnju na pravilno disanje, ali i odredite pravo vreme za depiliranje.

Naravno, kozmetički saloni su pravo mesto gde ne morate da brinete da li ćete osetiti ogroman bol, već prepustite profesionalcima i ne brinite, oni znaju kako da odrade svoj posao pravilno. 

Kada je depilacija najmanje bolna?

Prag bola je viši 7-10 dana nakon menstrualnog ciklusa, tako da će depilacija voskom u tom periodu biti najmanje bolna. Nekoliko dana pred ciklus nimalo nije dobro vreme za depilaciju, jer je tada telo posebno osetljivo na bol. Dan pre nego što se odlučite za depilaciju, nemojte kožu tretirati agresivnim pilingom, budite nežne prema njoj i onda će depilacija manje boleti. Takođe, pripremite toplu kupku pre depilacije.   

Dlačice će omekšati, a pore će se otvoriti, tako da će uklanjanje dlačica svakako biti manje bolno. Dobro osušite kožu nakon kupanja, ali nemojte da nanosite nikakvo mleko ili losion za telo. Da bi učinak bio veći prilikom depilacije, zategnite lepo kožu, traku sa voskom brzo povucite suprotno od rasta dlačica. Vosak kada nanosite udahnite duboko, a kada traku povlačite izdahnite snažno i kratko. 

Najčešće greške nakon depilacije

Jedna od najčešćih grešaka jeste sunčanje posle depilacije. Posle tretmana koža je posebno osetljiva, pa je dodatno zaštitite. Dva dana nakon depilacije obavezno uradite nežan piling kože kako bi vam bila lepa i glatka koža. Ovaj piling ponavljajte na svaka dva dana. Obavezno kožu tretirajte losionima koji su na bazi aloe vere i vode, a dezodorans nikako ne nanosite nakon depilacije. Pažljivo slušajte šta vas u kozmetičkom salonu savetuju, jer oni znaju. Pažljivo slušajte i primenjujte savete, jer su za vaše dobro. 

Nikako ne dirajte urasle dlačice. Ožiljci i modrice mogu nastati ukoliko budete istiskivali urasle dlačice. Na tim predelima obavezno stavljajte antibakterijske masti.

Depilacija bikini zone

Kada je reč o bikini zoni, onda bi najbolje bilo da depilaciju prepustite profesionalnim kozmetičarima. Kozmetički saloni prižaju različite ponude, ali kada se odlučite za ovaj tretman, najbolje bi bilo da bikini zonu dva, tri dana pre depilacije negujete dečijom kremom, jer kada je koža dobro hidrirana i negovana, mnogo će lakše podneti depilaciju. Dečije kreme koje imaju u svom sastavu ricinusovo ulje i shea buter idealne su za hidrataciju bikini zone.

Stručnjaci savetuju da na dan depilacije ne konzumirate kafu, napitke koji sadrže alkohol i kofein, hranu koja vas nadima i koja je slana, a takođe zaboravite na teretanu toga dana. Sve ovo može dodatno da učini kožu osetljivom na bol, a sigurni smo da to ne želite. 

I na kraju, obavezno nakon depilacije koristite udobno i pamučno rublje. Uske i sintetičke gaćice mogu da dovedu do iritacije kože, a kasnije i do začepljenih pora i urastanja dlačica.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak