Đurić: Srbima na Kosovu ukinuta sva politička prava

Politika 24.04.2019 18:32
Đurić: Srbima na Kosovu ukinuta sva politička prava


Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić , izjavio je danas da sprečavanje predstavnika Srpske liste da nastupe na lokalnim izborima na severu Kosova i Metohije jeste čin kojim su srpskom narodu u pokrajini ukinuta sva politička prava, prenosi Tanjug.„Dalje učešće Srba u bilo kakvim prištinskim institucijama i političkim procesima organizovanim od strane Prištine nakon ovakvog čina postaje besmisleno”, naveo je Đurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Najavio je da će odluka o daljim koracima biti doneta nakon konsultacija sa predsednikom Srbije, vlade i političkim predstavnicima Srba sa KiM.

„Predstavnici fašističkog i šovinističkog pokreta Samoopredeljenje u prištinskoj Centralnoj izbornoj Komisiji danas su uveli mere nacionalne segregacije a Srbima je i formalno oduzet status slobodnih ljudskih bića na samoproglašenom Kosovu”, naveo je Đurić.

Jedno je sasvim sigurno, ističe Đurić, Srbija, kao demokratska i odgovorna država, Albancima neće uskratiti građanska i politička prava, jer se, kako kaže, „ovakvom ludilu i neodgovornosti Prištine ne može i ne sme parirati reciprocitetom”.

„Neverovatno je i da se ovakve stvari događaju pred očima međunarodne zajednice, koja bez ikakvog efikasnog odgovora posmatra sve razornije manifestacije političkog divljanja Prištine”, poručio je Đurić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak