Vikend red vožnje na ulicama u toku praznika

Politika 24.04.2019 18:21
Vikend red vožnje na ulicama u toku praznika


Od Velikog petka do 29. aprila važiće red vožnje za nedelju, 30. aprila voziće se po subotnjem redu, a 1. i 2. maja opet po nedeljnom. - Subotnji red biće na snazi 3. i 4. maja, a 5. će važiti red vožnje za nedeljuOd Velikog petka pa skoro do Đurđevdana u javnom prevozu će se smenjivati samo subota i nedelja. U toku Uskrsa i 1. maja desetak dana će važiti vikend red vožnje i to od 26. aprila do 5. maja.

To u praksi znači da će na ulicama biti znatno manje vozila i da će interval polazaka biti ređi nego radnim danima u uobičajenim okolnostima.

Red vožnje za nedelju važiće od Velikog petka do 29. aprila, 30. aprila voziće se po subotnjem redu, a 1. i 2. maja ponovo po nedeljnom. Subotnji red će ponovo biti na snazi 3. i 4. maja, a 5. maja će važiti red vožnje za nedelju.

Ako se pogleda važeći zimski red vožnje, umesto između 1.100 i 1.350 autobusa, tramvaja i trolejbusa, koliko radnim danima treba da vozi, putnike će u toku praznika prevoziti između 764 i 861 vozila – manji broj odnosi se na važeći nedeljni red vožnje, a veća na subotnji.

Kako naglašavaju u Konzorcijumu privatnih prevoznika za naš list, ovakva praksa nije neuobičajena u vreme praznika jer je tada manje ljudi u gradu, a samim tim i manje putnika u javnom prevozu.

Red vožnje koji važi radnim danima biće vraćen na Đurđevdan, ali će tada zbog Pobusanog ponedeljka, kada se masovno izlazi na groblja, biti uvedene pojedine izmene. Na linijama 35, 65 i 202 „šihtaši”, odnosno autobusi koji uobičajeno voze samo u špicevima, neće imati popodnevnu pauzu, već će raditi bez prestanka do kraja radnog vremena.

– Takođe, 6. maja od 8 do 16 sati linija 82 (Zemun – Kej oslobođenja – Blok 44) biće pojačana sa jednim vozilom, a linija 533 (Banovo brdo – Orlovača groblje) sa dva vozila.

Vozila na linijama 531 i 532 koja prevoze između osam i 16 sati saobraćaće pored groblja Orlovača – navode u Sekretarijatu za javni prevoz.

Ponovo linija do vrha Avale

Sezonska linija 400 od Voždovca do vrha Avale biće uspostavljena na Veliki petak. Vozila će saobraćati subotom, nedeljom i državnim praznicima i ići će na 40 minuta. Prvi polazak sa Voždovca biće u osam časova, a poslednji u 19.20. Iz suprotnog smera, sa vrha Avale prva vozila će kretati u 8.40 sati, a poslednja u 20 časova.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak