7 najboljih zemalja za samostalno putovanje

Elle 23.04.2019 18:21
7 najboljih zemalja za samostalno putovanje


Opšteprihvaćena je činjenica kako je putovati sam u dvadesetima obogaćujuće iskustvo, ali i vrlo posebno u tridestim, četrdesetim...Izazovi u snalaženju na različitim jezicima i učenju o novim kulturama, fascinantni stranci koje susrećete u hostelima, a tek one divne romanse koje se odigravaju u tim novim spontanim okruženjima.

Solo putovanje nije samo za one koji su rođeni devedesetih. Ako vam je potreban odmor od svakodnevnog života - i želite da budete sebični sa svojim vremenom, novcem i energijom - solo putovanje može biti upravo ono što vam je potrebno.

Broj putnika koji putuju sami je u porastu. Bilo da je to opuštanje na Baliju, otkrivanje nekih od fasinantnih zamkova u Velikoj Britaniji, spuštanje niz skijaške staze u Japanu, ili nešto sasvim drugo i neočekivano, postoji mnogo opcija za ljude koji žele da izađu iz grada - a da ne povedu nikoga sa sobom. 

Mi se sve više odlučujemo da uživamo u sopstvenom društvu, učeći o osećaju koji je vrlo jednostavno obrazložila američka glumica Ellen Burstyn: "Kakvo divno iznenađenje da konačno otkrijemo kako je zabavno biti sam."

Evo naših predloga za solo putovanja nakon kojih ćete biti , sigurni smo, puni sjajnih utisaka.

7. Italija

6. Francuska

5. Japan

4. Engleska

3. Egipat

2. Tajland

1. Australija

Oni koji odluče da putuju sami, češće izaberu da to urade na maloj grupnoj turneji - što je odlična, sigurna opcija ako se odlučite za neku egzotičnu destinaciju, poput Egipta, Tajlanda ili Indije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak