Pet znakova da koristite šminku koja vam ne odgovara

Index.hr 23.04.2019 17:37
Pet znakova da koristite šminku koja vam ne odgovara


Sumnjate da šminka koju koristite za vas i nije najbolji izbor? Ovi pokazatelji će vam sumnje potvrditi ili opovrgnuti...Poenta šminke je da prekrije nedostatke i učini nas lepšim.

Ako ne ispunjava taj zadatak, onda je vreme da je promenite i nabavite proizvode koji vam odgovaraju. Nekoliko znakova otkrivaju da kupujete i koristite pogrešnu šminku:

Puder se vidi

Nema ništa gore od vidljive linije pudera na rubu lica koja je potpuno drugačije nijanse od vašeg vrata. Ovo je jedan od najčešćih problema u šminkanju zbog kog žene često i odustaju od pudera. Ali, potrebno je samo da odvojite malo vremena i pronađete savršenu nijansu, a za to uvek možete da potražite savet od šminkera ili bilo kog profesionalca u parfimeriji. S puderom koji odgovara vašem tenu, linije više neće biti.

Maskara se ljušti

Dobra maskara trebalo bi da ostane na vašim trepavicama ceo dan i  pritom ne bi trebalo da bude crnih tragova oko očiju. Ako vam se maskara uvek ljušti i razmazuje po ostatku lica, vreme je da je bacite u đubre i uložite u neku kvalitetniju, osim ako ne želite da izgledate kao da ste veče ranije zaspali sa šminkom i takvi izašli iz kuće.

Korektor ne ispunjava svoju svrhu

Glavna svrha korektora za podočnjake je da zavara druge da ste se naspavali. Ali proizvod koji vam je odgovarao u dvadesetima, verovatno vam neće biti dobar u tridesetima ili četrdesetima. Godine ostavljaju tragove na vašem licu, baš kao i stres i nedostatak sna, a bore se produbljuju. Ako korektor ne prekriva tamne krugove oko očiju i samo se gomila u naborima, to je znak da vam treba novi. Danas postoji mnogo opcija među kojima ćete sigurno pronaći jedan koji je stvoren baš za vas.

Puder ne prekriva ništa

Dok ste mlade, puder vam je potreban za ujednačavanje tena i prekrivanje povremenih bubuljica. Ali kako starite, delovi kože poprimaju crvenkastu nijansu, a dolazi i do diskoloracije i potreban vam je puder koji će prekriti sve te mane. Lagane teksture koje ste koristile u ranim dvadesetima više ne pomažu i potrebna vam je gušća formula.

Olovka za oči se razmazuje

Ako ceo život muku mučite s olovkom za oči koja se razmaže 5 minuta nakon što je nanesete, to znači i da ceo život kupujete loše olovke. Verovali ili ne, olovka može da traje ceo dan, a najsigurniji izbor su one vodootporne.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak