Kupovina Instagrama je najpametnija stvar koju je Mark Zakerberg ikada uradio

Blic 23.04.2019 11:51
Kupovina Instagrama je najpametnija stvar koju je Mark Zakerberg ikada uradio


Kompanija "Fejsbuk" je 2012. godine kupila platformu za deljenje fotografija "Instagram". Sada, šest godina kasnije, sa sigurnošću se može reći da je to bila najpametnija stvar koju je "Fejsbuk" ikada uradio."Fejsbuk" je za "Instagram" dao milijardu dolara, a sada mu se taj novac vratio 100 puta jer je procenjena vrednost "Instagrama" oko 100 milijardi dolara.

Kompanija je mnogo više novca uložila u kupovinu "Vocapa" (19 milijardi 2014. godine), a za kompaniju "Okulus" je dala dve milijarde.

Ipak, po svemu sudeći, najviše joj se isplatio "Instagram".

Kako je procenjeno u izveštaju "Blumberga", broj korisnika "Instagrama" bi mogao u narednih pet godina da dostigne dve milijarde i tako stigne "Fejsbuk".

"Instagram" je nedavno objavio da je dobio i milijarditog korisnika, a trebalo bi da mnogo brže od "Fejsbuka" duplira broj korisnika.

Finansijske implikacije kupovine su bile ogromne za "Fejsbuk", koji je bio u stanju da lako napravi isti model za oglašavanje koje koristi na svom "Njuz fidu" i da ga koristi i na aplikaciji "Instagram". "Fejsbukov" najnoviji proizvod, platforma za emitovanje pod nazivom Instagram TV, mogla bi dodatno da pojača poslovanje kompanije.

Korisnici troše skoro isto toliko vremena na "Instagramu" kao i na "Fejsbuku". Prema nedavnom izveštaju, to je oko 53 minuta dnevno za korisnike Androida.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak