Uvod u nove krvave obračune: Policija veruje da je Vukotića ubio kavački klan

Blic 22.04.2019 14:53
Uvod u nove krvave obračune: Policija veruje da je Vukotića ubio kavački klan


Inspektori kriminalističke policije priveli su na informativni razgovor 26 osoba bliskih "kavačkom klanu" kako bi provjerili njihov alibi u vreme ubistva Kotoranina Veselina Veska Vukotića (69), oca Jovana i Igora Vukotića, piše Dan.Inspektori kriminalističke policije priveli su na informativni razgovor 26 osoba bliskih "kavačkom klanu" kako bi provjerili njihov alibi u vreme ubistva Kotoranina Veselina Veska Vukotića (69), oca Jovana i Igora Vukotića, piše Dan.

Do zaključenja broja lista Dan niko nije zadržan niti zvanično osumnjičen za ovaj zločin. Policija je, kako saznaje ovaj list, na licu mjesta pronašla šest čaura. Sumnja se da je u atentatu korišćen poluautomatski pištolj. Činjenica da ubica nije ostavio gotovo nijedan trag otežava policijsku istragu.

Istražitelji veruju da iza ove likvidacije stoji "kavački klan" koji je u sukobu sa sinovima ubijenog Veselina Vukotića. Dodatno je pojačano obezbeđenje članova ova dva klana pošto se strahuje da će ova likvidacija izazvati nove krvave obračune u Kotoru i drugim gradovima širom regiona i Evrope, prenosi CDM.

Vukotić je ubijen preksinoć ispred kuće u kojoj je živio u kotorskom naselju Dobrota. Smrtonosne hice u Vukotića ispalila je za sada nepoznata muška osoba. Vukotić je izašao iz kuće i krenuo prema svom automobilu, kada je ubica ispalio više hitaca u njega, a potom pobegao.

Otac vođa "škaljarskog klana" u nekoliko navrata je putem medija tvrdio da policija, posebno pojedine strukture iz Agencije za nacionalnu bezbednost, podmeću njegovim sinovima i da njegovoj porodici crtaju mete, piše CDM.

Prema preliminarnim rezultatima istrage i onoga što se moglo videti na snimcima sa okolnih video-nadzora, ubica je na glavi imao kačket. Na snimcima se vidi i saučesnik koji mu je pomogao nakon ubistva.

Jovica u zatvoru, Igor nedostupan

Vukotićevi sinovi Jovan Jovica i Igor nisu u Crnoj Gori. Jovan je u zatvoru u Srbiji, gde služi kaznu od 15 meseci zbog falsifikovanja pasoša.

Drugi Vukotićev sin Igor je u bekstvu, koji je optužen da je formirao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više ubistava.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak