Karneval na Dorćolu

Politika 22.04.2019 14:07
Karneval na Dorćolu


U karnevalskoj atmosferi, tradicionalnom manifestacijom „Jevremova – ulica susreta” Stari grad obeležio je praznik Cveti i Dan opštine.Starogradska Jevremova ulica, okupana suncem, još jednom je bila domaćin susreta sugrađana svih generacija. Celom njenom dužinom od Ulice Tadeuša Košćuška do Skadarlije čitavog dana slivali su se posetioci. Uživalo se u degustaciji proizvoda iz različitih krajeva Srbije, muzici, umetničkim tačkama…

Duž Jevremove predstavilo se više od 200 izlagača, a muzičko-scenski program u jednoj od najlepših dorćolskih ulica, priređen je na dve bine – jednoj ispred Ustanove kulture Stari grad i drugoj ispred vrtića „Leptirić”.

Domaćin programa na prvoj, glavnoj bini bio je voditelj Ivan Ivanović. Podno ove bine prolaznici su najpre uživali u džez muzici i nastupu „Džezvremova seksteta” i Ljiljane Sađil, a onda i u poslepodnevnoj svirci Vlade Georgieva.

U toku manifestacije priređen je i defile predškolaca pod maskama. Dobar deo programa bio je posvećen upravo najmlađima, a povod za to je stogodišnjica Predškolske ustanove „Dečiji dani”. Na pozornici za mališane ispred „Leptirića” odigrana je predstava „Tvrdoglavo slonče”, ali i mjuzikl „Naši problemi”.

Najmlađi Beograđani uživali su i u kreativnim radionicama. Nešto stariji u toku nedeljnog popodneva u Jevremovoj opuštali su se uz hip hop nastup „GRUB fondancije”, kao i u muziciranju starogradskih školskih bendova.

Manifestacija je privukla i prestoničke turiste koji su se naročito interesovali za srpske domaće proizvode i narodnu radinost sa štandova.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak