Nova žrtva udesa na Ibarskoj: Ivanino srce nije izdržalo

Novosti 21.04.2019 11:18
Nova žrtva udesa na Ibarskoj: Ivanino srce nije izdržalo


Posle Ilije Markovića koji je na mestu preminuo, njegova kćerka Ivana u petak po podne podlegla povredamaSedam dana trajala je borba lekara da spasu život dvadesetjednogodišnjoj Ivani Marković iz Kraljeva, teško povređenoj u udesu koji se prošle subote dogodio na Ibarskoj magistrali u kraljevačkom naselju Grdica, ali na žalost njeno srce nije izdržalo. Nesrećna devojka preminula je u petak po podne u Kliničkom centru Srbije u Beogradu gde je zbog ozbiljnosti povreda tokom prošle nedelje prebačena iz kraljevačke Opšte bolnice „Studenica“.

U stravičnom udesu, podsećamo, na mestu je stradao Ivanin otac Ilija Marković (53), profesor stručnih predmeta u kraljevačkoj Mašinsko-tehničkoj školi „14. oktobar“, dok je njena majka Gordana (49) takođe zadobila veoma teške povrede od kojih se oporavlja u kragujevačkom Kliničkom centru. Ivanina rođena tetka Svetlana L.(49), kako nezvanično saznajemo, operisana je u Urgentnom centru u Beogradu, a teča Dragan L.(53) je nakon oporavka na VMA otpušten na kućno lečenje.

- Prava porodična tragedija... Nakon što je stradao Ilija svi smo se nadali da će se Ivana ipak oporaviti od teških povreda. Izgubljen je jedan mlad život divne devojke, sjajnog studenta Farmaceutskog fakulteta, pred kojom je bila lepa budućnost. Kako se osećamo ne može se rečima opisati... – kaže za „Novosti“ jedan blizak rođak porodice Marković uz molbu da mu ne objavljujemo ime.

Te kobne subote Markovići su se sa Svetlanom i Draganom svojim „hjundaijem“ uputili za Beograd. Na samom izlasku iz Kraljeva, vozač Ilija je pokušao da pretekne traktor sa prikolicom i pod još nerazjašnjenim okolnostima direktno se sudario sa kamionom koji je dolazio iz suprotnog pravca. Od zadobijenih povreda on je na mestu preminuo, dok su njegova supruga Gordana i kćerka Ivana, kao i Gordanina sestra bliznakinja Svetlana i njen suprug Dragan, sa povredama opasnim po život prebačeni u kraljevačku bolnicu.

- Markovići su divna porodica, vredni, dobri i pošteni ljudi. Ilija je bio omiljeni profesor u MTŠ, mnogo su ga voleli i đaci i kolege. Osim Ivane, sa Gordanom ima još dvadesetrogodišnju kćerku i četrnaestogodišnjeg sina - pričaju rođaci i poznanici. - Svi smo još u šoku zbog porodične tragedije koja ih je zadesila i ostaje nam da se nadamo će se Gordana uspešno oporaviti. Ali, posle svega, ništa više neće biti isto...

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak