Jeremić: Zasijalo svetlo otpora koje će dovesti do promena

Beta 21.04.2019 11:01
Jeremić: Zasijalo svetlo otpora koje će dovesti do promena


Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da su četiri meseca protesta trgnuli Srbiju iz sna tako da je u više od sto opština i gradova zasijalo svetlo otpora koje će dovesti do promene vlasti, za koju je rekao da je vidno uzdrmana."Vlast je sa mitinga u Beogradu poslala poruku kojom pokušava da podeli gradjane, da ih okrene jedne protiv drugih, što ne sme da se desi", rekao je Jeremić, otvarajući sednicu Glavnog odbora stranke, navodeći da je zadatak "prave opozicije" da pomiri društvo u Srbiji.

On je rekao da je ta stranka bila "rodonačelnik" jedinstvenog opozicionog delovanja i da se i dalje "maksimalno zalaže da opstane jedinstven opozicioni front", ali da kao svaka ozbiljna organizacija mora da ima i "plan B", ako zatreba.

Stranka, kako je naveo, mora biti sposobna da u svakoj opštini samostalno izadje na lokalne izbore 2020. godine.

Govoreći o Kosovu, on je naglasio da "okvir za pregovore sa kosovskim Albancima mora biti rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1 244 i Ustav Srbije".

On je rekao da Vučić tajno pregovara i da je spreman da "precrta granicu Srbije", a kad "džemper počne da se para teško je to zaustaviti".
Neophodno nastaviti proteste do rušenja vlasti
Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Vuk Jeremić istakao je danas da je neophodno nastaviti sa protestima do rušenja vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića. "Ovi protesti 'Jedan od pet miliona' i 'Svi kao jedan' ni po koju cenu ne smeju biti ugašeni i zaustavljeni", rekao je Jeremić otvarajući sednicu glavnog odbora te stranke.

On je istakao da se mora nastaviti "sa drmanjem kaveza u koji smo svi stavljeni" i insistiranjem na zahtevima za postizanje fer izbornih uslova kojih danas nema.

Prema njegovim rečima ako se nastavi uporno sa protestima, doći će se do ispunjenja bar bazičnih pretpostavki za to.

"Promene će doći putem izbora", naglasio je Jeremić.

On je rekao i da su "pali Jutka i Simonović pa će pasti i Vučić".

"Jedna po jedna cigla njegove vlasti padaju. Ovo je proces", rekao je Jeremić.

Jeremić je za Narodnu stranku rekao da je najjača opoziciona organizacija u Srbiji.

"Mi smo noseća osovina opozicionog rada u Srbiji i lokomotiva promena", kazao je Jeremić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak