Vučić: Razgovaraćemo sa neistomišljenicima, ali ne pristajem na ultimatume

N1info 19.04.2019 21:03
Vučić: Razgovaraćemo sa neistomišljenicima, ali ne pristajem na ultimatume


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na mitingu "Budućnost Srbije" u centru Beograda da su cilj njegove politike zadovoljni građani, a ne sukobi. Rekao je i da veruje da među političkim neistomišljenicima ima onih koji žele dobro državi i da "treba da vidimo oko čega možemo da se saglasimo", ali poručuje da na ultimatume neće pristati."Sve može, ultimatumi i nasilje ne. Nema ultimatuma u politici. Treba da budemo nosioci pažnje prema onima koji drugačije misle. Moramo da brinemo i o novinarima za koje ne mislimo da rade kako treba", rekao je Vučić, poručujući okupljenim građanima na Trgu Nikole Pašića da neistomišljenicima odgovoraju lepo i pristojno, a jedino ako krenu na nasilje, da odgovore oštro i odgovorno.

Kazao je da na ultimatume neće pristajati ni kada je reč o Kosovu, te da "danas razni emisari iz celog sveta dolaze u Beograd" i mole ga da učini nešto za Albance kako bi ukinuli takse.

"Naš jedinstven odgovor je - ništa nećemo da učinimo, mnogo toga smo učinili, red je da se ponašate normalno, jer nije normalno da uvodite taksu na robu u 21. veku. Možete da pretite, da vršite pritisak, Srbija je rekla:'povucite takse, razgovaraćemo', a mi vama da činimo dodatne ustupke nećemo. Ima jedna stvar koji je gore izgubiti od glave, a to je obraz. Obraz je najskuplja stvar na svetu", rekao je Vučić.

Dodao je, međutim, da Srbija mora da uči od onih koji su kroz najteža vremena uspeli da sačuvaju svoje nacije i narode, podsetivši da istočni deo Kraljevine Pruske više ne nalazi u Nemačkoj, kao ni Strazbur u kojem nemački uvek govorio, a da je uprkos tome, Nemačka danas među najjačim državama na svetu.

"Moj posao je da čuvamo mir. Mi Srbi smo možda i najviše ratovali u 20. veku, želim da u 21. nemamo nijedan rat. Da pričamo o našim junacima, ali da nemamo nove junake, da junaci budu oni koji će da izvoze softver, da izvoze naše najbolje proizvode u sve zemlje sveta, da probamo da idemo u krorak sa svetom, da budemo bolji od drugih", istakao je on.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak