Švajcarski gigant gradi fabriku čokolade u Novom Sadu

RTS 19.04.2019 07:33
Švajcarski gigant gradi fabriku čokolade u Novom Sadu


"Beri Kalebo" grupa vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi, saopšteno je iz te švajcarske kompanije.



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo što se jedan izvozno-orijentisani tržišni lider pridružuje prehrambenoj industriji Srbije.

"'Beri Kalebo' će našoj zemlji doneti najsavremeniju tehnologiju i ekspertizu, kao i investicije i radna mesta za naše ljude. Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da ovaj poduhvat uspe", naveo je Vučić.

Antoan Desent Afrik, generalni direktor kompanije navodi da će fabrika u Novom Sadu predstavljati regionalni centar iz kog će "Beri Kalebo" snabdevati čokoladom tržišta jugoistočne Evrope.

"Zahvaljujući novoj fabrici u Novom Sadu, u skladu sa našom strategijom 'pametnog upravljanja rastom', bićemo u mogućnosti da proširimo poslovanje u regionu i snabdevamo postojeće i nove kupce širokim asortimanom čokolada, smeša i punjenja", naveo je Afrik.

Fabrika će biti smeštena u Novom Sadu i planirano je da ima početni proizvodni kapacitet više od 50.000 tona godišnje.

Očekuje se da fabrika počne sa radom 2021. godine.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak