Stravična nesreća na portugalskom ostrvu, prevrnuo se autobus, 28 mrtvih

Blic 17.04.2019 22:43
Stravična nesreća na portugalskom ostrvu, prevrnuo se autobus, 28 mrtvih


Najmanje 28 osoba je poginulo, a nepoznat broj povređen, na portugalskom ostrvu Madeiri kada se prevrnuo autobus sa nemačkim turistima.U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na portugalskom ostvu Madeiri kada se prevrnuo autobus, stradalo je najmanje 28 osoba, dok je broj povređenih trenutno nepoznat.

Prema informacijama, udes se dogodio oko 18.30 časova po lokalnom vremenu, a u pitanju je turistički autobus. Nemački mediji su potvrdili da među stradalima ima i državljana te zemlje, javlja "Bi-Bi-Si".

Nešto kasnije tu informaciju je lokalnim medijima saopštio i Filip Soza, predsednik oblasti Santa Kruz u kojoj se i dogodila nesreća, pa precizirao da je među stradalima 11 muškaraca i 17 žena, kao i da su svi Nemci. On je izjavio saučešče porodicama poginulih.

- Zaposleni u Ambasadi Nemačke u Lisabonu su u kontaktu sa lokalnim zvaničnicima - rekao je portparol nemačkog Ministarstva spoljnih poslova, piše "Bild".

Inače, veruje se da je u vozilu bilo više od 50 putnika, portugalski mediji tvrde da je u pitanju 57 ljudi, a sumnja se da je do prevrtanja došlo jer je vozač izgubio kontrolu u krivini nakon čega je udario u jednu od kuća. Svakako, još nema zvanične potvrde uzroka nesreće, a lokalni mediji javljaju da se utvrđuje i da li se možda dogodio neki vid kvara, naročito oko kočnica vozila.

Stravična nesreća na portugalskom ostrvu, prevrnuo se autobus, 28 mrtvih 

Na osnovu još nepotvrđenih informacija, raste strah da će biti još žrtava jer je do sada iz autobusa izvučeno samo 37 ljudi. Takođe, napomenuto je da postoji mogućnost da su među stradalima i 4 osobe koje nisu bile u vozilu.

Nemački "Bild" piše da se sumnja da su vozač i turistički vodič među povređenima, da su najmanje 22 osobe prevezene u bolnicu, ali i da tri imaju povrede opasne po život.

Na slikama koje su objavljene oko autobusa je primetan veliki broj vatrogasaca. Iz Vatrogasne službe je samo kratko predočeno da je nekim od povređenih pomoć ukazana na licu mesta. 

Stravičan udes dogodio se u gradu Kanisu, u blizini botaničke bašte i hotelskog kompleksa, a po pozivu se odazvalo više od 10 ambulantnih kola.

Iako je prvobitno javljeno da će predsednik Portugalije Marselo Rebelo de Soza vojnim avionom doći na Madeiru, kasnije je saopšteno da će letelica ipak biti iskorišćena za transport povređenih. Ipak, kako javljaju lokalni mediji, on će se tokom večeri čuti sa nemačkim kancelarom Angelom Merkel.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak