Feng šui trikovi: Ovih 6 boja donose radost i bogatstvo u vaš dom

Mini Magazin 17.04.2019 21:05
Feng šui trikovi: Ovih 6 boja donose radost i bogatstvo u vaš dom


Boje nastaju kada svetlost karakterističnog spektra pobudi receptore u mrežnici oka. One predstavljaju veoma važan element u našim životima i svaka od njih ima drugačiji uticaj na nas i naše emocije.Dodavanjem boja u naš dom, u njega unosimo pozitivnu energiju, dobro raspoloženje i bogatstvo. Predstavljamo vam šest boja koje bi trebalo da unesete u svoj dom, kao i kakav je njihov uticaj na vas i vaše emocije i raspoloženje.

ŽUTA

Žuta boja će uneti toplinu i “oživeti“ prostor u kom živite. Po feng šui verovanju centralni deo prostorije je idealno mesto za nešto žuto. Unošenjem ove boje u svoj dom, stvorićete prijatnije uslove za život. Međutim, preterano izlaganje žutoj boji može da umori oči, tako da nije preporučljivo da je stavljate na pozadinu računara. Takođe, ona podstiče razmišljanje i pojačava intuiciju.

ZELENA

Pobornici feng šui veštine smatraju da zelena boja obećava promene, uspeh i fleksibilnost. Slike predivnog zelenog pejzaža bolesnim osobama će ubrzati oporavak. Ako vežbate jogu, nosite zelenu opremu, jer ćete se dodatno opustiti. U trenucima inspiracije pišite zelenom olovkom, jer ćete tako i najsitnije misli prebaciti na papir. Obojite kancelariju ili radnu sobu u zeleno kako biste pojačali kreativnost.

PLAVA

Po feng šui verovanju, plava boja je vodeni element i predstavlja osnovu za novi (uspešni) početak. Ona će pojačati samopouzdanje i pomoći da imate bolju komunikaciju sa ljudima oko vas. Zahvaljujući ovoj boji lakše ćete rešiti probleme, smanjiti apetit i u potpunosti će vas smiriti i opustiti. Međutim, vodite računa da se previše ne izlažete ovoj boji, jer biste mogli da izazovete kontra efekat.

CRVENA

Crvena boja “poziva“ na akciju i ubrzava rad srca. Ova boja povezuje se sa vatrom, elementom koji po feng šui verovanju donosi brze promene. Čak i sasvim mala količina ove boje deluje poput magneta i veoma je moćna. Crvena vrata stvaraju osećaj dobrodošlice, ali isto tako označavaju uspeh i dobitak. Po nekim starim verovanjima ako žena na prvi sastanak obuče nešto crveno, s tom osobom će imati dugu i srećnu vezu.

LJUBIČASTA

Ova boja je savršena za prostorije u kojima meditirate ili upražnjavate jogu. Povezana je sa bogatstvom i veruje se da je njeno mesto u najudaljenijem levom ćošku u odnosu na ulazna vrata. Poštujući ovo pravilo, u svoj dom ćete uneti veliku količinu pozitivne energije koja je neophodna za uspeh. Pokušajte da je ne unosite u dnevnu sobu, gde se družite s prijateljima, jer stvara negativnu energiju i otežava komunikaciju.

NARANDŽASTA

Narandžasta boja idealan je izbor ako želite da unesete toplinu i radost u svakodnevni život. Povezana je sa zdravljem i često se koristi prilikom lečenja bolesnika. Jarko narandžasta, u manjoj količini, će pojačati pozitivnu energiju i podići raspoloženje u svakom domu. Nežne i pastelne nijanse ove boje od svake prostorije će napraviti pravu malu oazu mira koja će uvek biti ispunjena smehom i veseljem.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak