Anroid za one sa plićim džepom - Moto G7 Power

Blic 17.04.2019 13:51
Anroid za one sa plićim džepom - Moto G7 Power


Kada telefonu uz ime dodate i reč power jasno je da će akcenat biti na bateriji. Takav je slučaj sa Moto G7 Power, tek predstavljenim Motorolinim telefonom koji dolazi sa baterijom kapaciteta od 5000 mAh.Ovo je nešto što će biti dovoljno i za potrebe najaktivnijih korisnika. Uz to dolazi sa 15W TurboPowe punjačem i USB-C konektorom pa je i punjenje baterije brzo i efikasno. Uz celodnvno korišćenje, pregledanje video zapisa, igranje igara, dan ćete završiti sa 50 odsto baterije, što je prilično impresivno i u ovom pogledu G7 Power može na crtu bilo kom flegšip telefonu.

Ostale specifikacije možda nisu do te mere impresivne, ali svakako treba na umu imati cenu od 25.990 dinara i onda se slika nekako menja. Naime, Motorola čvrsto ostaje u svojoj cenovnoj kategoriji nudeći korisnicima razumno povoljan telefon sa sasvim dobrim karakteristikama. Pa, da ih pogledamo malo detaljnije.

Moto G7 Power ima bateriju od čak 5000mAh 
Moto G7 Power ima bateriju od čak 5000mAh

Telefon radi na Qualcomm Snapdragon 632, istom hardveru kao i Moto G7 i G7 Play uz 4GB RAM i 64GB memorije, ali tu je microSD kojim se memorija može proširiti do 512GB. Ovo je pristojan raspored snaga za srednju klasu i nećete osetiti prevelike nedostatke osim ako pred telefon ne stavite previše zadataka u isto vreme. Inače, sve je ostavljeno na Android 9 Pie koji je dosta blizu originalnog operativnog sistema sa tek nekoliko Moto dodataka.

Dizajn je standardan, ali moderan sa prepoznatljivim okruglim rešenjem za kameru na zadnjoj strani. Upečatljivo je i rešenje za notch koji rešava pitanje prednje kamere na vrhu displeja veličine 6.2 inča. Nažalost, Motorola je ostala na tome da panel bude LCD a ne puno bolji OLED.

Telefon ima LCD ekran od 6,2 inča 
Telefon ima LCD ekran od 6,2 inča

Kad se dođe do kamere, ovaj model ima samo jedno sočivo od 12MP, za razliku od drugih novih modela u G7 SERIJI - Moto G7 i G7 Pls. Međutim, kamera i dalje radi dosta dobro, prosečno ali sasvim prihvatljivo. Tu su brojne napredne funkcije koje podrazumevaju moderni telefoni od pokretnih slika koje uz sliku daju priliku da zabeležite i kraći film koji im prethodni, pristojan portret mod, HDR fotografisanje... Slikanje pri slabijem osvetljenju nije ni za porediti sa Galaxy S10 ili Mate 20 Pro, ali za cenu oko 200 evra ovaj telefon vas neće razočarati.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak