Magična Egina: Grčki raj koji masovni turizam još nije uništio

Stil magazin 16.04.2019 22:50
Magična Egina: Grčki raj koji masovni turizam još nije uništio


Pravo mesto da odmorite dušu i teloNa oko svega 26 kilometara od Atine nalazi se Egina, jedno od najlepših ostrva u Grčkoj, još uvek gotovo netaknuto i neiskvareno masovnim turizmom. Raj za ljubitelje istorije, lepote egejskog mora, prirode, istinskog odmora!

Počnimo od prirode i prelepog mora - u plaže ostrva Egina ćete se zaljubiti na prvi pogled! Sve su peskovite, na njima nema gužve i načičkanih kafića. Uživaćete u slamnatim suncobranima i mekom pesku ispod peškira dok vam toplo grčko sunce miluje kožu.

Najpoznatije su četiri plaže - Perdika, Agija Marina, Maraton i Suvala. 

Osim prelepih plaža, Egina je mesto koje čuva bogatu istoriju. Afejin hram, Paleohora i arheološko nalazište Kolona neka su od mesta koje ne biste smeli da propustite ukoliko imate priliku da posetite ovo magično ostrvo.

Jedno od najposećenijih mesta na ostrvu Egina svakako je Crkva svetog Nektarija.

Sveti Nektarije Eginski jedan je od najpoznatijih svetaca u grčkoj pravoslavnoj crkvi, a dosta je poznat i kod nas. U beogradskoj opštini Rakovica nalazi se manastir poznat po ulju svetog Nektarija, odnosno ulju iz kandila iz ove crkve na ostrvu Egina, za koje se veruje da leči razne bolesti.

Ako za svoje putovanje izaberete septembar, imaćete priliku da uživate u poseti tradicionalnom Fistiki festivalu.

Ova manifestacija traje četiri dana, a posvećena je berbi pistaća na ostrvu Egina. Fistiki festival nudi uživanje u raznolikoj hrani, fenomenalnoj muzici, plesu i grčkom pozorištu.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak