Ukrasite stepenice cvećem

Novosti 15.04.2019 14:09
Ukrasite stepenice cvećem


Biljke mogu da pomognu da sakrijete sve mane u vašem dvorištuKAMENE ili drvene, betonske ili od nekog drugog materijala, kakve god bile stepenice, uvek će biti lepše ukoliko su ukrašene zelenilom i cvetnicama.

Stepenice su obično “najdosadniji” i “najružniji” deo bašte, jer su najčešće “sklepane” od ostataka materijala, ili izlivene od betona. Da bi se sakrile mane, poput različite visine stepenika ili neravnina, mogu da pomognu biljke.

Kamene stepenice će najlepše izgledati ukoliko se okruže tepihom cveća. Uvek je bolje kada se koristi jedna vrsta cvetnica poput viola (dan i noć) u dve boje. Ali, veštiji baštovani mogu da kombinuju patuljastu mišjakinju ili armeriju, u prvom redu, sa lavandom iza njih. Ukoliko su stepenice u senci, sa strane se mogu posaditi srećica, arabis i druge niske pokrivalice tla, kako bi se raširile po donjem delu stepenika.

Uz stepenike koji su napravljeni od ploča povezanih cementom, najbolje će izgledati veseli floks, zvezdan ili ledeni cvet.

Takođe, mogu se i menjati cvetnice - da u proleće procvetaju lukovice (žuti narcisi i crvene lale), a tokom leta petunije.

Drvene stepenice najbolje je ukrasiti saksijama koje će biti iste boje ili veličine, a ukoliko se u njima posade iste biljke, čitava kompozicija će delovati uredno. Ukoliko ne mogu da se nabave iste saksije, treba birati potpuno različite oblike i boje. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak