Opozicija pravi delegaciju za pregovore s vlastima

Mondo 15.04.2019 09:29
Opozicija pravi delegaciju za pregovore s vlastima


Jedan od članova Saveza za Srbiju (SZS) i lider Levice Srbije, Borko Stefanović, najavio je da će narednih dana biti formirana delegacija za pregovore s predstavnicima vlasti o medijskim slobodama i stvaranju uslova za fer izbore.Ova dva razloga centralni su od onih iznesenih na subotnjem protestu "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona" u Beogradu.

Te delegacije će, kako je Stefanović objasnio za TV N1, biti sastavljene "i od predstavnika opozicionih stranaka i od nestranačkih ličnosti".

"Sva buduća rešenja će biti nestranačka, da razvejemo tu sumnju. Što se tiče vlasti, oni u okviru svojih delegacija mogu da predlože koga god hoće, uključujući i ljude koji su nenadležni", rekao je Stefanović, navodeći da traže dogovor vlasti i opozicije.

Na pitanje novinarke N1 ko je "nenadležan", Stefanović kaže da je to Aleksandar Vučić.

"Mi sa njim nećemo da imamo odvojene, parcijalne razgovore. Niti želimo. Niti on želi sa nama da razgovara, ali, ponavljam - ako ustrojimo ovaj okrugli sto, dve delegacije, ako se nađe on ili Maja Gojković, to je njihova partijska stvar", rekao je Stefanović

On je naveo kako zna da su mnogi ljudi nestrpljivi i smatraju da "nešto mora da se desi", ali naglašava da ono što mora da se desi jesu mirne, strpljive promene do koji će se doći kroz snažan pritisak na ovaj režim.

"Nikako drugačije, jer prosto građani to ne žele... Dakle, to moramo razjasniti. Uostalom, Vučić jedva čeka da neko upadne negde, jer će time pokazati da smo svi mi koji smo za slobodnu Srbiju, da smo u stvari 'nasilnici' i 'fašisti'. To mu zadovoljstvo ne treba pružiti", poručio je Stefanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je danas pozvao predstavnike opozicije na dijalog u parlamentu sa predsednicom Majom Gojković, jer "ne postoji drugi zakonski način".

Zahtevi s protesta

Na jučerašnjem protestu "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona" u Beogradu aktuelnoj vlasti upućena su tri zahteva: da se formira zajednička komisija predstavnika vlasti i opozicije koja bi definisala uslove za fer i poštene izbore; izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima javnog TV servisa - Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak