Vučić odlučio: Nema štrajka glađu

Mondo 12.04.2019 15:39
Vučić odlučio: Nema štrajka glađu


Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik gradonačelnika Goran Vesić neće stupiti u štrajk glađu, odlučiio je predsednik Vučić. Štrajk glađu će biti održan ako neko od opozicije to učini, kažu Vesić i Vulin.Povodom najave funkcionera republike i grada da će stupiti u štrajk glađu kao vid borbe protiv nasilja koje, kako su istakli, sprovodi opozicija, prvi se oglasio šef poslanika SNS Aleksandar Martinović na konferenciji za novinare.

Na pitanje Martinoviću da li se njegova i odluka drugih poslanika SNS da za sada ne stupe u štrajk odnosi i na Vulina i Vesića, Martinović je odgovorio da je ponosan što je u stranci u kojoj se zna ko je predsednik i da mu je taj predsednik jutros lično rekao da se za sada u štrajk glađu ne stupa.

"Ponosan sam što pripadam stranci u kojoj se zna ko je predsednik za razliku od ovih koji nam probiše mozak kako su prepametni a ne zna se ko im je predsednik. Ponosan sam što pripadam stranci u kojoj mogu slobodno pred građanima da kažem da sam jutros sa presednikom razgovarao lično i da mi je on lično rekao da se za sada u štrajk glađu ne stupa, a da ako neki drugi krenu u štrajk sa namerom da ucenjuju državu, da odmah počnemo d aštrajkujemo", rekao je Martinović u Skupštini Srbije.

On je objavio i da će poslanici SNS, uz kolege iz koalicije, danonoćno dežurati u Skupštini Srbije da bi se, kako kaže, sprečilo svako dalje nasilje ili novi 5. oktobar. 

Goran Vesić je potom objavio je da je njegova odluka o početku štrajka glađu, koji je najavio odložena, ali da je i dalje na snazi i da će započeti štrajk glađu onog trenutka kada "huligani" budu nastavili da ucenjuju državu i prete štrajkom glađu.

I ministar odbrane Vulin izneo je isti stav. On je rekao da je štrajk odložio na zahtev Vučića.

Beogradski mediji ranije su objavili da je jutros održan i sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina u zgradi Predsedništva.

Sastanak je, kako se navodi, upriličen posle najave prvog čoveka resora odbrane da će stupiti u štrajk glađu "zbog nasilja koje sprovode lideri i pristalice Saveza za Srbiju".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak