Поново актуелни чувари контејнера

dn 11.04.2019 14:38
Поново актуелни чувари контејнера


Градска 'Чистоћа' расписала је тендер за чување комуналне опреме на местима одлагања отпада, односно како их Новосађани често називају чуваре контејнера, а процењена вредност јавне набавке је десет милиона динара без ПДВ-а.Када су пре две године, први пут ангажовани чувари, то је изазвало подељена мишљења, а посао је тада поверен фирмама “Ipon Security” и “G4S Secure Solutions”. Осим за чување комуналне опреме “Чистоћа” је расписала и тендер за куповину мини-утоваривача, односно комбиноване радне машине с прикључцима, а процењена вредност те набавке је осам милиона динара.

“Чистоћа” је недавно закључила и уговор за куповину 70 нових подземних контејнера, за које ће издвојити близу 48 милиона динара с ПДВ-ом. Као и ранијих година уговор је закључен с београдском фирмом „Еко-сигнал”, која ће овог пута набавити и уградити две врсте контејнера, која ће обезбедити и резервне делове за подземне контејнере, који ће “Чистоћу” коштати око 16 милиона динара.

Планирана јеи куповина надземних контејнера, у вредности од око 15 милиона динара. Планом јавних набавки за 2019. годину предвиђено је да “Чистоћа” сама финансира куповину возила за контролу рада зимске службе (три милиона динара), теретних - лаких доставних возила (4,99 милиона динара), два камиона за пражњење корпи за отпатке (12 милиона динара), камиона за ношење аброл контејнера (20 милиона динара), аутосмећара (45 милиона динара), мултифункционалног возила (15 милиона) и виљушкара (4,9 милиона).

Поред трошкова за набавку нове опреме и механизације, ЈКП “Чистоћа” ће издвојити и милион и по динара за саветовање у управљању и пословању, као и укупно 4,9 милиона за десет различитих стручних усавршавања запослених, а 20 милиона динара за физичко и техничко обезбеђење имовине и објеката. Близу 300 милиона динара из буyета Града Новог Сада планирано је за реализацију Програма инвестиционих активности и услуга ЈКП “Чистоћа”. Око 91,4 милиона динара предвиђено је за капиталне субвенције, односно 50 милиона за куповину два камиона за пражњење подземних контејнера, док је остатак новца намењен за пројекат изградње рециклажног дворишта, те за санацију, затварање и рекултивацију сметлишта у Новом Саду.

Без обзира на то што ће Град “Чистоћи” за услуге из делатности, односно одржавање хигијене и сл. платити 206,6 милиона динара, интересантно је да се у Плану јавних набавки спомиње трошак од 60 милиона динара за чишћење, сакупљање и селектовање отпада. То није први пут да “Чистоћа” ангажује неку фирму за чишћење јавних површина.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak