'Di-džej Žeks' dobio STOP od policije

Mondo 10.04.2019 14:58
'Di-džej Žeks' dobio STOP od policije


Vlasnik TV Pink, koji sebe naziva 'di-džej Žeks' najavio solistički koncert ispred Skupštine grada Beograda u subotu od 17 do 22 časa. Policija zabranila Mitroviću skup. Opozicija najavila protestni skup u 15 časova.Kako je i najavio u ponedeljak na svom Twitter nalogu, vlasnik i glavni i odgovorni urednik TV Pink Željko Mitrović odlučio je da u subotu u centru Beograda organizuje sopstveni nastup, a prijavio je policiji skup ispred Skupštine grada Beograda, u subotu, 13. aprila od 17 do 22 časa.

Nastup "di-džej Žeksa", kako sam sebe naziva, trebalo je da počne dva sata nakon što je opozicija najavila protestni skup u Beogradu.

Međutim, Tanjug je u MUP-u saznao da Mitroviću nije odobreno da organizuje ovaj događaj.

"U skladu sa zakonom, Policijska uprava za grad Beograd donela je zaključak o odbacivanju prijave, koju je podneo Željko Mitrovića, kao neblagovremenu i neusklađenu sa odredbama Zakona o javnom okupljanju", rečeno je za Tanjug u MUP-u.

Mitrović je ranije danas u saopštenju naveo da je ovime planirao da započne "turneju" pod nazivom "Stop violence, just love" (Stop nasilju, samo ljubav), a najavio je da će dovesti i dve baletske grupe i više desetina animatora.

"Događaj 'Stop violence, just love' organizovan je kao muzički nastup di-džej Žeksa, koji je protekle subote napravio odličnu atmosferu na žurki za svoje zaposlene i demonstrante, koji se ipak nisu pojavili. Predviđeno je da na događaju bude instalacija od pet šleperskih prikolica - dve će biti korišćene za zvučne stubove, jedan za nastup di-džej Žeksa jedan za produkciono-reportažne kapacitete i jedan za agregatsko postrojenje", navedeno je u saopštenju TV Pink.

Željko Mitrović navodi da "ovaj događaj ima za cilj da okupi mlade ljude koji su spremni da izraze svoj protest protiv siledžijstva i svakog oblika nasilja u društvu, a u zahtevu Ministarstvu unutrašnjih poslova piše i da se kao organizator obavezuje da će predmetni događaj prijaviti svim potrebnim organizacijama za kolektivnu zaštitu prava muzičkih autora i izvođača, kao i da će preduzeti sve neophodne mere, radi zaštite svih učesnika, prisutnih posetilaca i angažovane tehnike".

"Uz poštovanje svih propisa, uputili smo zahtev MUP-u za organizaciju dogadjaja 'STOP VIOLENCE, JUST LOVE!' Izabrali smo lokaciju ispred Skupštine grada, da ne bi bilo da krademo goste! Pobednik je onaj ko skupi više ljudi, mi ne dovozimo nikoga, nudimo samo ljubav umesto nasilja!", napisao je Mitrović na svom Twitter nalogu.

"Od pet šlepera u subotu, ja ću svirati na plavom koji ce biti bez rufa, dva ce biti za zvučne stubove, jedan reportažni i jedan agregatski. Dobra muzika, ljubav, dance devojke i baloni! STOP VIOLENCE, JUST LOVE!".

Inače, opozicioni blok Savez za Srbiju je baš za 13. april najavio veliki protestni skup u Beogradu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak