SZS: Vulinova najava o razgraničenju opasna i neprihvatljiva

Radio 021 09.04.2019 16:46
SZS: Vulinova najava o razgraničenju opasna i neprihvatljiva


Savez za Srbiju ocenio je najave ministra odbrane Aleksandra Vulina o razgraničenju sa kosovskim Albancima kao izuzetno opasne i neprihvatljive za svakog građanina Srbije.Ističući da je ta izjava potpuno u skladu sa, kako su naveli, sad već jasnim dogovorom predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, SZS je naveo da režim pokazuje da ih nije briga ni za ljude, ni za Ustav, ni za rezoluciju 1244.

Po oceni SZS stavom o razgraničenju režim pokazuje da ne mari ni za "opasnu Pandorinu kutiju koju namerava da otvori na Balkanu, u cilju očuvanja svoje vlasti i punih džepova narodnih para".

"Poseban je skandal da ministar odbrane Vulin ne zna gde su granice Srbije", ocenio je u saopštenju SZS i dodao da "Vulinovi i Vučićevi naprednjaci ne razumeju potrebu pravog pomirenja i pregovora, uz čuvanje našeg državnog stava, sve dok se igraju mapama i ljudskim životima".

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović najavio je da će protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina podneti krivičnu prijavu zbog izjave da se zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima.

Kako je istakao, Vulin je time pokazao da ne priznaje granice svoje zemlje i da krši Krivični zakonik.

"Ako ministar Vulin ne zna gde su granice države Srbije neka ponavlja časove geografije, jer je možda i to propustio, kao što je propustio da služi vojsku, i neka pročita Ustav Republike Srbije, koji je dužan da brani kao ministar ove zemlje", naveo je Obradović, a preneo pokret Dveri.

Obradović je kao posebno skandalozno ocenio to što, kao je naveo, "baš on kao ministar vojni zadužen za odbranu Srbije, a umesto da brine o bezbednosti Srbije, on daje izjave koje su uvod u nestabilnost i veleizdaju"“.

"Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin i svako ko misli da može da krši Ustav, prizna okupaciju dela naše teritorije, odrekne se teritorijalnog suvereniteta i integriteta – neka bude siguran da će završiti na višegodišnjoj robiji na osnovu članova 306 i 307 Krivičnog zakonika", naveo je Obradović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima i to, kako je naveo, što pre.

"Kada utvrdimo gde je linija, moći ćemo i da je branimo", rekao je Vulin za Večernje novosti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak