SzS: Vlast nije ispunila zahteve, protest 13. aprila ispred Skupštine

RTV 08.04.2019 21:01
SzS: Vlast nije ispunila zahteve, protest 13. aprila ispred Skupštine


Savez za Srbiju saopštio je danas da vlast nije ispunila nijedan njihov zahtev i da odbija dijalog o tim zahtevima, te da će stoga 13. aprila održati protest ispred Narodne skupštine.To su, kažu, odlučili na današnjem sastanku SzS.

Kako se navodi u saopštenju, okupljanje je zakazano za 15.00 sati.

Mirković: Šta podrazumeva radikalizacija protesta 13.aprila?

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković, saopštio je večeras da su organizatori i finansijeri protesta zakazanog za 13. april, "tajkuni Đilas, Jeremić i fašista Obradović" krenuli sa agresivnim regrutovanjem ljudi koji će u tom protestu učestvovati.

Zbog svih građana Beograda i Srbije, naveo je Mirković, dužni su da nam, kao organizatori, kažu u kojoj formi će biti održan taj protest i šta podrazumevaju kada kažu da će tog dana, do kraja radikalizovati svoje proteste.

"Neka svim ljudima u Srbiji kažu da li je festival nasilja koji su započeli napadima na predsednicu Parlamenta Maju Gojković, radnike Gradske čistoće i policajce koji su obavljali svoj posao, novinarke Gordanu Uzelac, Maru Dragović, Ivanu Žigić, Barbaru Životić, Jovanu Jovančić, pozivima na silovanje premijerke Ane Brnabić, vešanje predsednika Aleksandra Vučića, divljanjem i napadanjem žena ispred Starog dvora, upadima sa motornom testerom u zgradu RTS-a, a završili u subotu ponovnim napadom na žene, prebijanjem starijeg čoveka, rušenjem, čupanjem, odnošenjem zaštitnih ograda i saobraćajnih znakova, bio svojevrstan trening za ono što planiraju i spremaju za subotu".

Mirković je uveren da odgovore na ova pitanja nećemo dobiti i zato poziva sve građane da "ne nasedaju na provokacije crne trojke Đilas, Jeremić, Obradović, ali i da ne budu oružje u ruci propalih političara koji se jedino i isključivo bore da se opet dočepaju vlasti i pune državne kase, koju će sa slašću poharati".

Nakon konstantnog nasilja koje sprovode, smatra funkcioner SNS, učešće u bilo kakvom vidu kršenja zakona će biti svesno, ciljano i sa namerom i zato moli sve građane da u tome ne učestvuju.

"Uveren sam da će država i ovaj put odgovorno i u skladu sa zakonom očuvati mir i zaštiti sve građane koji ne misle kao fašista Boško Obradović, tajkuni Dragan Đilas i Vuk Jeremić, ali i da će pokazati da krv, nasilje, maltretiranje i iživljavanje frustiranih propaliteta u liku i delu pomenute crne trojke, nikada i nigde u Srbiji neće biti dozvoljeno i proći nekažnjeno", saopštio je Mirković.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak