Horor u Subotici: Dečak teško povređen u eksploziji, sumnja se na bombu

RTV 08.04.2019 20:53
Horor u Subotici: Dečak teško povređen u eksploziji, sumnja se na bombu


U Subotici je teško povređen D. E. (15), koji je ormanu porodične kuće, pronašao eksplozivnu napravu koja mu je eksplodirala u ruci.Juče oko 22 časa u ulici Ksavera Šandora Đalskog u Subotici, u porodičnoj kući došlo je do eksplozije. U ruci četrnaestogodišnjeg dečaka D.E. eksplodirala je eksplozivna naprava i tom prilikom dečaku su nanete teške telesne povrede. Kako je za RTV rekla Andreja Đuretić, portparolka Dečje bolnice u Novom Sadu, dečak je zadobio opekotine obe šake i grudnog koša. On je dobrog opšteg stanja i leži na Odeljenju plastične hirurgije.

Osnovni javni tužilac Livija Panić Miletić potvrdila je da je 7. aprila došlo do eksplozije i rekla da su krhotine eksplozivne naprave poslate na analizu i veštačenje.

"Kako su mi objasnili reč je o eksplozivnoj napravi koju navodno koriste navijači i bacaju je na teren. Prilikom eksplozije bilo je puno dima i tom prilikom su dečaku stradala tri prsta i amputirani su jagodični delovi prstiju. Krhotine su poslate na veštačenje i tokom današnjeg dana treba da stigle izveštaj i znaćemo tačno koja je vrsta bombe je u pitanju", rekla je Osnovni javni tužilac Livija Panić Miletić.

Nezgoda u kojoj je povređen 14-togodišnji dečak iz Subotice uznemirila je celu srpsku javnost. Kako saznajemo, D.E. je otišao kod oca na viđenje za vikend, kao i mnogo puta ranije, međutim niko nije mogao da pretpostavi da će da dođe do nezgode. U kući na adresi Ksavera Šandora Đalskog dečaku je eksplozivna naprava aktivirana u ruci i tada su mu nanete povrede na rukama i grudima. Na adresi Čede Žice dečak živi majkom, bakom i braćom i sestrama. Kada smo došli samo je baka Marija bila kod kuće, jer mu se majka još nije vratila iz Novog Sada.

"Otišao je u petak kod oca. Trebao je da kod njega ostane do nedelje i u ponedeljak ide u školu. Opekao je ruke i grudi", kazala je Marija (79), baka povređenog dečaka.

Pojedini mediji pišu da je dečaku u ruci eksplodirala bomba koja mu je ostala od dede, jer kako nezvanično saznajemo dečakov deda je sakupljao eksplozivne naprave različitih vrsta.

Dečak je prevezen u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, u Novom Sadu, a subotička policija je potvrdila da je došlo do nesrećnog slučaja. Istraga je u toku.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak