'Beogradski mesec fotografije', 50 izložbi

RTS 08.04.2019 10:52
'Beogradski mesec fotografije', 50 izložbi


Otvoren je četvrti međunarodni festival "Beogradski mesec fotografije". Festival otkriva i promoviše umetnike, povezuje ih i ostvaruje saradnju sa različitim kulturnim i umetničkim institucijama, festivalima i Beograd pozicionira na fotografsku mapu Evrope i sveta.Inovativnom fotografijom stvara se poseban pristup Kubi i islamu. Fotograf Žuan Alvado izložbom "Kubanski muslimani, tropska vera", želeo je da razbije stereotipe i istraži identitet, veru i tradiciju. 

"To je dokumentarni foto-serijal kojim želim da prikažem jednu drugačiju priču o Kubi. Ovi ljudi su u teoriji dosta drugačiji od mene, žive drugačiji život. Ovo je neka vrsta empatije prema njima koji su mi dozvolili da ih pratim i učim o njihovom životu. Volim kako fotografija na prelep način može da me približi određenim ljudima i određenom mestu", rekao je Alvado.

Program festivala čini 50 izložbi naših i stranih fotografa sa najrazličitijim stilovima koji kroz svoje postavke preispituju društvene teme, tabu teme, modernu ženu, mentalna stanja. Mladi fotografi su iznenađenje festivala.

"Međunarodno takmičenje mladih fotografa, koji su svojim radovima pokazali određeno znanje prema društvenim temama koje se danas dešavaju u svetu, pokazali su da mogu da analiziraju određene političke i javne odnose. Što se tiče stranih fotografa svi donose nešto novo, drugi delovi zemlje i šta se dešava tamo. Ništa bolje ne pokazuje nego fotografija vizuelni sadržaj", istakla je Stefana Bjelogrlić, pi-ar festivala

Kreativne radionice, prezentacije, razgovori sa umetnicima, deo su programa festivala fotografije koji u Beogradu možete pratiti na 34 lokacije, do 25. aprila. Festival će ugostiti 60 fotografa iz 17 zemalja.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak