Huawei i HONOR: Bićemo broj jedan do kraja godine

Mondo 05.04.2019 10:58
Huawei i HONOR: Bićemo broj jedan do kraja godine


Huawei i HONOR objavili su svoje nove ciljeve u sklopu strategije za ova dva brenda - broj jedan je krajnji cilj obe kompanije, ali u drugačijim segmentima i na različitim tržištima.Ričard Ju, izvršni direktor Huawei Consumer grupe, objavio je 4. aprila nove strateške ciljeve kompanije na njegovom zvaničnom Sina Weibo nalogu. Raniji strateški ciljevi, koje je Huawei kompanija postavila krajem 2012. godine uspešno su realizovani i vreme je za nove.

Kompanije iz Kine u narednom periodu radiće na ovim ciljevima:

- Huawei planira da postane najveći proizvođač pametnih telefona na svetu

- HONOR planira da postane drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini, kao i četvrti najveći proizvođač na svetu

- Kompanija će pružiti podršku brendu HONOR u razvoju najsavremenijih proizvoda i nastaviti investicije u nove tehnologije i inovacije, distribuciju kroz kanale i maloprodajne strategije, pri čemu će se voditi jasnom strategijom o dvojnom brendingu, HONOR i Huawei. Oba brenda će zadržati inovativno i napredno razmišljanje kada je u pitanju kreiranje novih uređaja i tehnologija i pomoći u kreiranju pametnog i u potpunosti povezanog sveta.

Ričard Ju smatra da je “Huawei Consumer grupa dosegla potpuno novi nivo i fazu u svom razvoju”, kao i da će “Huawei i HONOR verovatno postati najveći proizvođači pametnih telefona ove godine”.

Novi ciljevi kompanije definisani su nakon uspešnog ispunjavanja svih sedam strateških ciljeva koje je gospodin Ričard Ju definisao 2012. godine, među kojima su:

- Transformacija od ODM proizvođača nebrendirane opreme za operatere do nezavisnog OEM brenda
- Unapređenje pametnih terminala sa nižeg segmenta na srednji i viši segment
- Prestanak prodaje mobilnih telefona niskih performansi, koji generišu veliki obim prodaje, ali nizak profit
- Uključivanje HiSilicon quad-core procesora i Balong čipa u procese proizvodnje
- Kreiranje i razvitak poslovanja/prodaje preko interneta
- Kreiranje EMUI (Emotion UI) korisničkog interfejsa i
- Ostvarivanje najboljih rezultata u industriji hardvera.

Huawei Consumer grupa predstavlja segment kompanije, koji ostvaruje najveći prihod, pri čemu je ostvarila rast od 48.4 odsto i nadvisila rezultate Huawei Carrier Netowork grupe, prvi put tokom 2018. godine. Prethodne godine, Huawei Consumer grupa ostvarila je prodaju od 348.9 milijardi juana (RMD), što predstavlja rast od 45.1 odsto u odnosu na godinu pre toga, čime je ova grupa ostvarila najveći doprinos ukupnom prihodu kompanije.

Brend HONOR uspeo je da učvrsti svoju vodeću poziciju tzv. e-brenda pomoću velikog rasta, uprkos lošijim rezultatima u celoj industriji. Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela kompanija IDC, globalno tržište pametnih telefona zabeležilo je pad u broju isporuka u prva tri kvartala 2018. godine za 3,1 odsto u poređenju sa prethodnom godinom, ali se brend HONOR odupreo tom trendu i ostvario rast u broju isporuka za čak 27.1 odsto. Takođe, HONOR je u 2018. godini ostvario rast od 170 odsto u odnosu na prethodnu godinu kada je u pitanju isporuka za međunarodna tržišta.

HONOR se u 2018. godini, takođe našao na drugom mestu na svetu kada je u pitanju prodaja telefona putem interneta, uz rast od 29.4 odsto u odnosu na prethodnu godinu, po IDC Worldwide Mobile Phone Tracker istraživanju.

Brend HONOR je predstavio brojne nove tehnologije ove godine, koje su dokaz da ovaj brend prednjači kad su u pitanju inovacije u industriji pametnih telefona.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak