Uhapšen Ivo Sanader

Mondo 05.04.2019 10:51
Uhapšen Ivo Sanader


Zagrebačka policija privela je bivšeg premijera Hrvatske Ivu Sanadera i on je u zatvoru Remetinec, odakle će biti upućem na izdržavanje kazne zatvora od šest godina.Čekajući policiju Ivo Sanader je rekao: "Ovo je smešno, presuda je trebala pasti. Ponavljam da je reč o predstavi i montiranom političkom procesu", rekao je Sanader čekajući policiju.

On je novinarima ispred ispred doma u Kozarčevoj ulici u Zagrebu, rekao da je posle presude Vrhovnog suda spreman na sve i da će dokazati svoju nevinost, prebnosi HRT.

Ako dođu po mene, ja idem u zatvor, tu su i moji advokati, rekao je.

Zagrebački Županijski sud izdao je ranije danas nalog za hapšenje bivšeg hrvatskog premijera i predsednika HDZ nakon što mu je Vrhovni sud povećao kaznu u aferi Planinska.

Index.hr navodi da je Sanader pravosnažno osuđen nakon razmatranja Vrhovnog suda na šest godina zatvora i da je prihvaćena žalba tužilaštva na nepravosnažnu presudu kojom je u slučaju Planinska Sanader osuđen na 4,5 godina zatvora.

U Vrhovnom sudu danas je završeno trodnevno razmatranje žalbi protiv prvostepene presude u aferi Planinska kojom je zbog primanja i davanja mita Sanader osuđen na četiri i po godine zatvora i povraćaj 15 miliona kuna.

Pored bivšeg premijera, u aferi Planinska nepravosnažno su bili osuđeni i Mladen Mlinarević za kojeg je utvrđeno da je izradio uvećanu procenu vrednosti nekretnine i Stjepan Fiolić, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije čiju je zgradu u Planinskoj ulici kupilo ministarstvo regionalnog razvoja na čijem je čelu bio Petar Čobanković.

On je pre suđenja priznao nedelo te je osuđen na društveno koristan rad koji je odradio guleći krompire.

Fiolić je na prvom suđenju priznao da je Sanaderu u njegovu vilu odneo deset miliona kuna (1 kuna = 0.13459 evra) i milion evra u kartonskoj kutiji za hrenovke, prenela je Hina.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak