Voz nikako da stigne u Pančevo

Mondo 05.04.2019 10:50
Voz nikako da stigne u Pančevo


Pre dve godine završena je izgradnja i drugog železničkog koloseka između Beograda i Pančeva, ali Beovoz ne saobraća između ova dva grada.Kada je 2017.  završena izgradnja drugog pružnog koloseka, rečeno je da će se vozovi kretati brzinom od 120 kilometara na sat i da će se za dvadesetak minuta stizati od Beograda do Pančeva.

Ovaj saobraćaj, međutim ne funkcioniše, i dalje nema direktne linije do Beograda, navodi RTS.

"Gradonačelnik Pančeva je iskazao kooperativnost za rešavanje ovog problema i očekujemo da će se uskoro organizovati zajednički sastanak svih aktera", rekao je Miroljub Jevtić iz Sektora za infrastrukturu "Železnica Srbije".

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, ističe da je urađena studija sa Saobraćajnim fakultetom i da očekuje da će se na budućem sastanku zatvoriti finansijska konstrukcija, jer je vlada uložila značajna sredstav u obnavljanje infrastrukture.

Izgrađen je Tamiški most, dugačak oko 240 metara, sređene su i usputne železničke stanice.

Direktor 'Srbijavoza' je dobio zadatak da se pozabavi tim pitanjem, da vidimo koliko je putnika, koliko ih je bilo", navodi ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović.

Pre nekoliko godina hiljade Pančevaca su koristile železnički saobraćaj. Tako se rastereti i izuzetno opterećen autobuski saobraćaj.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak