Britanci traže odlaganje Bregzita

Mondo 05.04.2019 10:48
Britanci traže odlaganje Bregzita


Britanska premijerka Tereza Mej zatražila je od EU da se izlazak Velike Britanije iz EU odloži do 30. juna, javljaju mediji.Mej je napisala pismo predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku u kom zahteva da se Begzit odloži za 30. jun. Ona je takođe potvrdila da se Britanija sprema za evropske izbore.

Mediji javljaju i da će Donald Tusk danas zemljama Evropske unije predložiti "fleksibilno" odlaganje Bregzita do 12 meseci.

Frans presu neimenovani evropski zvaničnik rekao je da će takvo rešenje biti "danas predstavljeno zemljama članicama Unije".

Britanija ima samo osam dana do 12. aprila da usvoji sporazum sa EU o Bregzitu, ili izađe sa novim planom, ili da napusti EU bez sporazuma što bi izazvalo ogromne smetnje i posledice za građane i firme u toj zemlji, ali i EU.

Ta zemlja je prvobitno trebalo da napusti evropski blok u prošli petak, ali skoro tri godine nakon što su Britanci tesnom većinom izglasali Bregzit, i dalje je nejasno kada će pa čak i da li će izaći iz EU u koju su ušli 1973. godine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak