Vučić: Fašizam neće proći, žene odbranile Srbiju

Mondo 05.04.2019 10:25
Vučić: Fašizam neće proći, žene odbranile Srbiju


Na vanrednoj konferenciji za javnost predsednik Republike, Aleksandar Vučič, pozvao je građane na mir i zahvali se ženama u Gradskoj upravi Beograda koje su danas "odbranile državu" i "sprečile fašizam".Predsednik Vučić je rekao povodom incidenta u Skupštini Beograda kada su odbornici iz redova opozicije i lideri SzS pokušali da upadnu u Stari dvor, da nasilje i fašizam u Srbiji neće proći i pozvao institucije da obave svoj posao a da se oni u institucijama oni koji ne žele da rade posao "sklone jer Srbiji su sada potrbne indstitucije koje rade".

Vučić je istazao zahvalnost ženama koje su se "suprotstavile fašizmu" i "stale u odbranu svoje zemlje i svojih institucija".

"Beskrajno im hvala", kaže Vučić.

"Pozivam građane Srbije da ne brinu zbog poslednjeg fašističkog upada Boška Obradovića i njegovih sledbenika u Skupštinu grada Beogarda. Izvinjavam se ženama što su morale da trpe napade, fizičke, pretnje šamarčinama koje je direktno izgovarao odbornik Miloš Pavlović, koje su morale da trpe upade u Skupštinu grada nepozvanih lica, jer Obradović nije nikakav odbornik u toj skupštini, nije iz Beograda i nikada se nije kandidovao na beogradskim izborima", naglasio je Vučić.

Istakao je da je Obradović upadao sa svojim sledbenicima u želji da blokiraju jednog od funkcionera grada, kao što su radili samo Jobik u Mađarskoj i nacisti pod Adolfom Hitlerom.

Vučić je rekao da je sloboda kretanja ustavom zagarantovana i da niko nema pravo da to nekome uskraćuje, ali da je za državu bilo veoma važno da izbegnu sukob kako bi svima pokazali o "kakvim se nasilnicima radi".

"Oni misle da će nasiljem nešto uspeti da urade, ali ja pozivam gradjane da ne slede takve ideje nego da na demokratskim izborima, u skladu sa demokratskim normama, izaberu za koga će glasati i da izaberu svoju budućnost", rekao je on.

Vučić je rekao da je država "vagala" do poslednjeg trenutka kako da reaguje, ne želeći da nasedne na provokaciju.

"Oni sve rade da izazovu reakciju policije. Policija će u jednom trenutku morati da reaguje, ali mi želimo da pokažemo ljudima o kakvim se nasilnicima radi. Da ljudi znaju da to nije slučajnost i jedan dogadjaj, već navika i sistematska provokacija. Ali država će morati da reaguje", rekao je on.

Predstavnici opozicije pokušali da upadnu u Skupštinu grada Beograda gde se u tom trenutku održavala Sednica Saveta za ravnopravnost.

Ispred Starog dvora su bili lideri opozicionog bloka Saveza za Srbiju su Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać, kojima se na ulazu suprotstavila grupa žena koja je prisustvovala sednici Saveta za rodnu ravnopravnost.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak