Kratka blokada Skupštine grada, 'doček' priređen za SzS, ograde za REM

N1info 04.04.2019 09:55
Kratka blokada Skupštine grada, 'doček' priređen za SzS, ograde za REM


Predstavnici Saveza za Srbiju jutros su nakratko blokirali zgradu Skupštine grada, ispred koje su ih dočekale članice gradske uprave.Buran dan pred Skupštinom grada Beograda. Predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju pokušali su da gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću predaju zahteve - da budu obustavljene rekonstrukcija centra grada i izgrdanja gondole i da bude smenjen zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Zahtevi nisu stigli na adresu, jer je opoziciji bio spreman doček.

Jedini opozicinar koji je u zgradu na kratko ušao je odbornik Narodne stranke Nikola Jovanović.

"Ja sam hteo, u ime građana Beograda, da se uverim da li gradonačlenik postoji... U tom momentu sam svojim očima video uzurpatora Gorana Vesića koji je komandovao zaposlenima u gradskoj upravi", navodi Nikola Jovanović.

A onda je došlo do opšteg meteža, dve žene su pale. Intevrenisala je hitna pomoć.

"On je poslao žene u stilu Jutke, da nas guraju i da navodno padaju u nesvest", kaže Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad.

N1: Zašto kažete "navodno"?

"Žena je pala sama, niko nije bio ni blizu nje", tvrdi Bastać.

Pogled sa Andrićevog venca bio je nešto drugačiji. Saopšten pred odabranim medijima.

"Izvinjavam se divnim ženama što su morale da trpe napade, fizičke napade, koje su morale da trpe upade u Skupštinu grada nepozvanih lica, jer Boško Obardović nije iz Beograda. Upadao je sa jednom željom, sa svojim sledbenicima, da blokiraju nekog od funkcionera gradske vlasti", rekao je predsednik Srbije Aleksandr Vučić.

Ni Boško Obradović, ni ostali opozicionari nisu upali u zgradu gradske skupštine. Niti je, gradonačelnik Beograda izašao ispred zgrade, pa su zahtevi ostali neuručeni.

"Mi smo ovde i kao što smo danas njih sprečili da oni nasilno uđu, tako ćemo ih svaki dan sprečavati. Oni su danas bili iznenađeni borbenošću našom", kaže Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine Beograda.

Neobavljena posla, opozicija se zaputila ka Kolarčevoj ulici. Ograde kojima je ulica bila zatvorena odneli su pred sedište Regulatornog tela za elektronske medije.

"Dobrodošli na novo gradilište koje je zaista potrebno prestonici, a to je rekonstrukcija zdanja Regulatornog tela za elektronske medije poznatijeg kao REM koji je odavno propao i uništen... Mi želimo normalnu Srbiju u kojoj neće biti ovakvog REM-a, ovakvog Pinka, ovakovog paralmenta", poručio je Boško Obradović, lider Dveri.

"Policija će u nekom trenutku na njihovo nasilje morati da reaguje. Ali želimo da pokažemo svim ljudima o kakvim siledžijama je reč, da svi ljudi to vide kroz bezbrojne pimere", rekao je Vučić.

Opozicija tvrdi da je na ulične akcije primorana. Sledeća je najavljena za subotu - protest šetnja od zgrade Vlade do TV Pink.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak