Film 'Šavovi' osvojio 4 nagrade u Španiji

Politika 03.04.2019 11:42
Film 'Šavovi' osvojio 4 nagrade u Španiji


Na 19. Međunarodnom filmskom festvalu 'Las Palmas de Gran Canaria', srpski film 'Šavovi' reditelja Miroslava Terzića, nagrađen je sa četiri značajne nagradeNa 19. Međunarodnom filmskom festivalu Las Palmas de Gran Kanaria održanom na Kanarskim ostrvima od 22. do 31. marta srpski film „Šavovi” reditelja Miroslava Terzića, u produkciji Uliksa Fehmiu i Milene Trobozić Garfild nagrađen je sa četiri značajna priznanja, saopštili su danas iz Filmskog centra Srbije.

„Šavovi” su osvojili nagradu publike kao najbolji film festivala po njenom izboru. Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je glumici Snežani Bogdanović za, kako se navodi u obrazloženju žirija: „izuzetnu, emotivnu, svedenu i snažnu interpretaciju lika krojačice Ane.”

Elmi Tataragić pripala je nagrada za najbolji scenario, a Specijalna diploma udruženja CIMA ( Žene na filmu i audiovizuelnim medijima) pripala je takođe Snežani Bogdanović.

Da podsetimo, film „Šavovi” je premijerno prikazan u programu Panorama, na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, gde je osvojio nagradu za najbolji evropski film u ovoj selekciji i drugu nagradu publike.

Takođe, na 47. FEST-u film je dobio nagradu FIPRESCI „Nebojša Đukelić” za najbolji regionalni film, dok je glavna glumica Snežana Bogdanović osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu.

Film „Šavovi” se trenutno prikazuje u bioskopima u Srbiji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak