Ivo Sanader pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora

Radio 021 02.04.2019 21:18
Ivo Sanader pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora


Vrhovni sud u Zagrebu pravosnažno je osudio nekadašnjeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice Ivu Sanadera, na četiri i po godine zatvora zbog primanja i davanja mita u slučaju "Planinska".Sanader je na tu kaznu osuđen zbog 17 milion kuna koje je tražio i primio od Stjepana Fiolića, čija je firma Ministarstvu regionalnog razvoja prodala zgradu u zagrebačkoj Planinskoj ulici, prenose mediji u Zagrebu.
 
Na godinu dana uslovno osuđen je Mladen Mlinarević, čija je firma preuveličala vrednost zgrade i Fiolić koji je priznao krivicu. Niko od osuđenih nije došao, a pravosnažnu presudu će, prema uobičajenoj proceduri, sud objaviti u roku od mesec dana.
 
Zamenica glavnog državnog tužioca Tamara Laptoš je rekla da je upućena žalba na visinu kazne izrečene Sanaderu i Mlinareviću. "Smatramo da se u ovom slučaju radi o jednom najtežem obliku političke korupcije i da su izrečene kazne preblage", rekla je ona.
 
Čedo Prodanović, Sanaderov advokat, rekao je da je žalba dugačka i da će je izneti u sredu. "Jedan deo odnosi se na bitne povrede postupka, jer sudija nije sproveo usaglašavanje više nalaza koji su bili kontradiktorni", naveo je on.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak