Gužve zbog radova na Trgu, građani išli peške

Mondo 02.04.2019 11:56
Gužve zbog radova na Trgu, građani išli peške


Zbog nove faze rekonstrukcije Trga Republike, Beograđane jutros sačekale brojne izmene u saobraćaju.Velike gužve bile u Bulevaru despota Stefana od Pančevačkog mosta do centra. Građani izlazili iz prevoza i išli peške...Kod Palate "Albanija" od danas okreću autobusi koji su ranije okretali na Trgu Republike, a na Slaviji trolejbuske linije koje su vozile do Studentskog parka. Uvedena je kratka autobuska linija 22A koja će saobraćati od Slavije do Palate "Albanija".

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević je za RTS istakao da su izmene u saobraćaju potrebne jer je u pitanju velika rekonstrukcija prilikom koje se ne radi samo asfalt, već i kompletna komunalna infrastruktura.

Nikodijević se izvinio građanima zbog izmena i mogućih gužvi u saobraćaju.Naveo je da su građani o svemu bili blagovremeno obaveštavani u medijima. Postoje, kaže, i uputstva za građane koji žive u centru grada i koriste privatne automobile.

Ukazao je da je ovaj period godine izabran za radove, kako bi se iskoristili i letnji odmori i raspust, da bi sve bilo završeno do 1. septembra.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović savetovao je vozačima da od danas iz pravca Slavije ka Trgu i Terazijskom tunelu koriste alternativne pravce kao što su ulice Svetozara Markovića i Kneza Miloša, kao i Bulevar kralja Aleksandra, prenosi Beoinfo.

Napomenuo je i da će Ulica Braće Jugovića, u potezu kraj Doma vojske, biti dvosmerna za razliku od dosadašnjeg režima i da će biti dozvoljeno skretanje iz Francuske ulice ka tunelu i Bulevaru kralja Aleksandra.

Iz pravca Brankovog mosta, da bi se rasteretio tunel dozvoljeno je skretanje u Prizrensku ulicu do Terazija odakle se može skrenuti desno ka Ulici kralja Milana ili levo ka Trgu Nikole Pašića.
Taksi stajalište biće kod hotela "Kasina"

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović kaže da će taksi stajalište od Palate "Albanija" biti pomereno kod hotela "Kasina". Mladenović je naveo i da su stanovnici tog dela grada automobile parkirali u obližnjim garažama ili u zoniranim parking delovima i dodao da je u tom delu užeg centra i ranije bilo zabranjeno parkiranje. "Isto se odnosi i na ljude koji su automobilima dolazili na posao u ovaj deo grada, tako da se u tom smislu ništa neće promeniti", rekao je Mladenović za TV Pink.

Izmenjen je i režim javnog prevoza, a okretnica za autobuse i trolejbuse je izmeštena sa Studentskog trga kod Palate "Albanija", gde će biti polazna stanica sa autobusku liniju 31 i još dve linije koje će saobraćati do Slavije.

Rafailović je naveo da će do sredine juna trolejbusi imati poseban režim saobraćaja preko privremeno izgrađene mreže, te da od 7 do 20 neće biti u saobraćaju kako bi se u tom periodu odvijali radovi na Trgu Republike.

Takođe, biće skraćene trase za trolejbuske linije 21, 22 i 29 koje će saobraćati do Slavije.

Rafailović je podsetio da se, osim na Trgu Republike, trenutno izvode radovi i na Topličinom vencu, i dodao da će uskoro početi radovi u ulicama Kraljice Marije i Cara Dušana kada će, takođe, biti uvedene određene izmene u saobraćaju.

Naglasio je da će gradska vlast uložiti sve napore da radovi na Trgu Republike i na Topličinom vencu budu završeni u roku i da se do 1. septembra ponovo uspostavi redovan režim saobraćaja u centru Beograda.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak