Britanija u haosu! Odbačeni i alternativni predlozi

Mondo 02.04.2019 11:11
Britanija u haosu! Odbačeni i alternativni predlozi


Britanski poslanici nisu sinoć doneli nikakvu odluku, tačnije, nisu uspeli da obezbede većinu ni za jedan od četiri predloga za izlazak iz krize u vezi s Bregzitom, prenela je AP.Odbacili su, naime sve četiri opcije, među kojima su ostanak u carinskoj uniji sa EU i novi referendum o članstvu Britanije u Uniji.

Bregzit i Balkan: Zima dolazi, i u Britaniju i ovde!
Poslanici iz Laburističke partije pozvani su pre glasanja da podrže plan o odnosu Velike Britanije sa EU poput onog koji ima Norveška.

Prema predlogu zajedničkog tržišta, inače, Velika Britanija bi napustila EU, ali bi zadržala slobodu kretanja i davala doprinose u budžet EU. 

Lider Laburista Džeremi Korbin zamolio je u pismu poslanike da podrže taj predlog, kao i predlog za carinsku uniju, a od stranke je takođe zatraženo da podrži predlog kojim se poziva na potvrdni referendum o bilo kojem dogovoru koji je Parlament usvojio.

Konzervativni poslanici dobili su slobodu da glasaju kako žele, što znači da im lideri partija nisu rekli na koji način treba da glasaju, ali je vladi rečeno da se "uzdrži".

Inače, toko debate dpgpdio se i manji incident - 11 aktivista za klimatske promene organizovalo je protest na javnoj galeriji tako što su se skinuli i otkrili slogane naslikane na svojim telima.

Policija je pozvana da ih ukloni sa platforme za posmatranje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak