Apple predstavio novi 10.5-inčni iPad Air i iPad Mini

Blic 29.03.2019 15:32
Apple predstavio novi 10.5-inčni iPad Air i iPad Mini


Pred konferenciju koju su zakazali za ponedeljak Epl je predstavio novu liniju tableta - 10.5-inčni iPad Air i 7.9-inčni iPad mini. Oba dolaze uz podršku Apple Pencil.Novi iPad Air ima najnoviji A12 Bionic čip sa Neural Engine, koji pruža 70 odsto bolje performanse i dva puta snažniji grafički kapacitet u odnosu na prethodni koji je bio silikonski. iPad Airtakođe ima i 10.5-inčni Retina True Tone displej koji je za skoro 20 odsto veći i daje više od pola miliona više piksela nego stari 9.7-inčni displej.

iPad Mini 

U isto vreme, iPad Mini, apdejtovani 7.9-inčni tablet takođe dolazi sa A12 Bionic čipom koji mu daje tri puta brže performanse i devet puta bržu grafiku u odnosu na prethodnu generaciju. Takođe, za njega je upotrebljen True Tone Retina displej koji je 25 odsto svetliji od prethodnog iPad mini uz najveću gustoću piksela kod ovog modela do sada.

Oba tableta su opremljena sa Apple Pencil, imaju Touch ID a ne nešto moderniju opciju Face ID za otključavanje. Dolaze u opciji sa 64GB ili 256GB memorije, u srebrnoj, space gray i zlatnoj boji.

iPad Air košta od 499 dolara

Cena iPad Air startuje u Americi od 499 dolara za model samo sa Wi-Fi konekcijom, a onaj sa opcijuom za mobilnu konekciju i do 629 dolara. iPad mini košta od 399 dolara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak