Han u Beogradu: Nema razloga da evrointegracije Srbije budu zaustavljene zbog zastoja u dijalogu

Politika 29.03.2019 12:35
Han u Beogradu: Nema razloga da evrointegracije Srbije budu zaustavljene zbog zastoja u dijalogu


vropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je danas u Beogradu da mu je žao što je dijalog Beograda i Prištine u zastoju, ali da to nije razlog za zaustavljanje procesa evrointegracija Srbije, prenosi Beta.Evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han doputovao je danas u dvodnevnu posetu Srbiji.

„Izuzetno mi je žao što je dijalog zaustavljen, to nije dobro. Nema razloga i bila bi greška da se sve zaustavi samo zato što je dijalog u zastoju”, rekao je Han na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Han je kazao da su u toku pripreme za otvaranje još jednog poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije sa EU i da na tome svakodnevno rade ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović i njen tim.

„Ministarka Joksimović se maksimalno trudi da pogura administraciju i postigne napredak kako bi sve u određenom trenutku bilo gotovo”, naveo je evropski komesar.

On je dodao da izbori za Evropski parlament „nemaju veliki uticaj” na proces evropskih integracija Srbije, jer se on vodi na administrativnom nivou.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak