Nova objava rata 'Huaveju': Britanija stala na stranu Amerike

Novosti 29.03.2019 12:44
Nova objava rata 'Huaveju': Britanija stala na stranu Amerike


Britanski inspektori sajber-bezbednosti saopštili su da su pronašli značajne tehničke probleme u softveru kineskog giganta 'Huaveja', koji predstavljaju rizik za mobilne mreže u BritanijiBritanski inspektori sajber-bezbednosti saopštili su da su pronašli značajne tehničke probleme u softveru kineskog giganta „Huaveja“, koji predstavljaju rizik za mobilne mreže u Britaniji, prenosi Tanjug.

Inspektori smatraju da „Huavej“ ne radi na popravci problema, a svoj zaključak zasnivaju na činjenici da kompanija nije rešila ni prošlogodišnje probleme koji su istaknuti u redovnoj inspekciji, prenosi AP.

Agencija podseća da SAD smatraju da u softveru kompanije postoje tzv. „backdoor“ ulazi, koji omogućavaju kineskoj Vladi da pristupi osetljivim podacima. 

Američka Vlada je upozorila svoje evropske saveznice da „Huaveju“ ne dozvole pristup komunikacionim mrežama sledeće generacije, zbog bojazni da će kineske vlasti to iskoristiti za sajber-špijunažu.

Britanija, za sada, nije uslišila upozorenje i tvrde da mogu da se izbore sa rizicima bez ikakvog bojkota kompanije, a sličan stav zauzela je i Evropska unija.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak