Žrtva tuče u diskoteci: Posledice batina za ceo život

Novosti 29.03.2019 12:36
Žrtva tuče u diskoteci: Posledice batina za ceo život


Jedan od trojice momaka koji su pretučeni u sremskomitrovačkoj diskoteci podneo prijavu protiv nasilnika: Prišli su nam sa leđa i počeli da nas udaraju pesnicama i nogama, a onda sam se onesvestioBRZO sam povratio svest i tada nas je obezbeđenje izbacilo napolje iz diskoteke. Bio sam krvav, razbijenog nosa, osećao sam se veoma loše i hteo sam da pozovem Hitnu pomoć. Naslonio sam se na kola i tada me je opazio drug, koji uopšte nije bio unutra sa mnom. Odjednom njih četvorica su nam prišla sa leđa i počela da nas jako udaraju, pesnicama, nogama. Nisam mogao da pružim otpor, opet sam se onesvestio. Strašni bolovi su me probudili tek ujutru u bolnici.

Ovako za "Novosti" priča jedan od trojice mladića koji je u noći između 8. i 9. marta pretučen u diskoteci u Sremskoj Mitrovici. Zbog nanošenja teških telesnih povreda, jedan od povređenih momaka podneo je krivičnu prijavu protiv osumnjičenih nasilnika, pored toga što tužilaštvo još nije završilo istragu.

Pretučeni mladići, između 18 i 24 godine, polako se oporavljaju na kućnom lečenju, ali, kako kažu, posledice će im ostati trajne. Dok tužilaštvo sprovodi istražne radnje, "tabadžijama" je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Mladići naglašavaju da su kobne večeri došli sa namerom da uživaju u dobroj atmosferi, društvu i muzici i da nisu ni slutili da će se veče pretvoriti u noćnu moru.

- Čim su se popeli kod nas, pitali su da li smo prosuli piće. Odmah smo se izvinili, i rekli čak i ako se to dogodilo, nije namerno. Umesto da su uvažili naše izvinjenje i otišli, počeli su da nas tuku - priseća se te večeri jedan od pretučenih dvadesetogodišnjaka, koji ne želi da mu ime spominjemo.

On je pokušao da odbrani napadnutog prijatelja, ali je zadobio udarac u glavu, posle kojeg se onesvestio. Tu nije bio kraj njegovim mukama, jer su ga nasilnici ponovo pretukli napolju. Zadobio je frakture čela, čeone kosti, sinusa, izbijena su mu četiri prednja zuba, razbijena arkada... Popucali kapilari u beonjači još su vidljivi, kao i modrice po licu. Kako kaže, psihički je loše i lekari su mu rekli da će uvek osećati bolove u glavi, posebno na promenu vremena.

Drugi pretučeni mladić takođe se oporavlja kod kuće. On je od batina zadobio naprslinu na čelu, povredu jagodične kosti, i trenutno je na posebnoj ishrani. Njegovi roditelji kažu da su mu lekari rekli da će osećati posledice dok je živ. Sa još vidljivim modricama po licu, u đačku klupu se vratio treći pretučeni mladić, koji je zadobio najlakše povrede.

VERUJU U PRAVOSUĐE

PRITVOR u trajanju do 30 dana određen je za šestoricu osumnjičenih. Neki od njih su poznati policiji i imaju krivične prijave za ovakvu vrstu krivičnih dela.

Napadnuti mladići napominju da veruju u pravosuđe i očekuju da će nasilnici biti procesuirani.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak