Od 1. aprila zatvoren Trg republike za saobraćaj

Mondo 28.03.2019 18:53
Od 1. aprila zatvoren Trg republike za saobraćaj


Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović najavio je početak druge faze radova na rekonstrukciji Trga republike za 1. april, od kada će i saobraćaj u tom delu grada biti u potpunosti drugačije organizovan.Od 1. aprila Trg republike se zatvara za saobraćaj.

"Prva faza rekonstrukcije odnosila se na deo Trga namenjenog pešacima. Popločavanje se privodi kraju budući da je popločano više od 4.000 kvadratnih metara. Kolarčeva ulica će od 1. aprila biti zatvorena za saobraćaj i to je ključna informacija koju bi sugrađani trebalo da znaju. Određene linije će saobraćati skraćenim trasama, u pitanju su trolejbusi 21, 22 i 29 koje će 'okretati' na Slaviji. Linije 19, 28 i 41 biće ukinute, dok će linija 40 biti pojačana. Autobuske linije 27 i 31 ići će do Palate Albanija gde će biti i okretnica. Kretaće se Ulicom kralja Milana, a uvodi se i tzv. 'šatl' linija 22a. To je autobus koji će saobraćati na potezu od Trga Slavija do Palate Albanija i na taj način nadomestiti trolejbuske linije koji će imati okretnicu na Slaviji", rekao je Mladenović na TV Studio B.

Trolejbusi više neće ići do Studentskog trga, dok će kroz Ulicu kralja Milana saobraćati isključivo autobusi 27, 31 i 22a.

"Sve navedene promene biće aktuelne praktično do kraja godine, mada ćemo se truditi da radovi na Trgu republike budu gotovi što pre, s obzirom da su počeli u avgustu prošle godine i da je rok za završetak 420 dana. Skretanje iz Prizrenske u Kolarčevu biće onemogućeno, a vozači neće moći da dođu ni do Terazijskog tunela ili Francuske ulice iz Kralja Milana, već će morati da skrenu kod Igumanove palate. Vozači motornih vozila neće moći do Trga republike ni iz Francuske, već moraju da skrenu u Braće Jugovića i nastave dalje Dečanskom, kuda će ići i javni prevoz. Apelujem na sugrađane da prate obaveštenja nadležnih sekretarijata".

Mladenović kaže da je Trg republike "morao da bude rekonstruisan jer je bio prilično zapušten, a nakon okončanja radova dobićemo moderan trg, sa velikim prostorom u kojem ćemo zaista uživati".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak