Брнабић: Мој одговор је да нећу дати оставку

Дневник 27.03.2019 14:22
Брнабић: Мој одговор је да нећу дати оставку


Нећу дати оставку, нити пристајем на ултиматуме и уцене - тако је данас премијерка Ана Брнабић одговорила на питање новинара како види захтев СзС државном врху да поднесе оставке."Не морају да чекају до 13. априла, мој одговор је да нећу дати оставку", рекла је Брнабић и истакла да је "ултиматум људи окупљени око СзС, да заједно са председником Републике и председницом Народне скупштине поднесе оставку до 13. априла - ултиматум насилника".

То је, рекла је премијерка, ултиматум људи који су показали да демократију желе да остваре насијем на улицама, вешалима и моторним тестерама.

"Нисам се уплашила, нити се влада уплашила вешала, претњи и моторних тестера. Поштујемо демократију, Србија је друштво пристојних и нормалних људи и никада нећемо пристајати на ултиматуме од стране насилника и фашиста", рекла је Брнабић. 

"Не морају да чекају 13. април, могу већ колико данас поподне да наставе да нам прете, да нам кажу да ли ће и мени сада да онемогуће кретање, да ли ће да блокрају владу или моју кућу, шта ће даље урадити, зато што ни на какво насиље, ни на какве уцене и ултиматуме нећемо пристати", поручила је Брнабић. 

Представници СзС недавно су позвали премијерку, председника Србије Александра Вучића и председницу Народне скупштине Мају Гојковић да поднесу оставке и за то им дали рок до 13. априла, када ће, како су најавили, организовати велики протест у Београду.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak