Protest protiv širenja pešačke zone

Politika 27.03.2019 13:08
Protest protiv širenja pešačke zone


Građani Varoš kapije, Knez Mihailove i gornjeg Dorćola okupili su se juče u Parku vojvode Vuka da izraze nezadovoljstvo zbog, kako su naglasili, izmeštanja i izolacije centra grada.Na skupu je pokrenuto i potpisivanje peticije protiv zatvaranja za saobraćaj ulica na Varoš kapiji, Vasine i Studentskog trga, kao i protiv pretvaranja Parka vojvode Vuka u popločani skver. 

Kako su ukazali, oni su i protiv „mnogih projekata koje gradska vlast u tajnosti priprema” kao što su zatvaranje Ulice kralja Milana i popločavanje Zelenog venca. Građani, koje su podržali i predstavnici pojedinih opozicionih stranaka i pokreta, zahtevaju da ostanu otvoreni za saobraćaj deo Ulice Vuka Karadžića, od ugla sa Gračaničkom do ugla sa Čubrinom, Topličin venac, Carice Milice i Čubrina u celini, kao i sve druge ulice u zoni Varoš kapije koje još nisu pretvorene u pešačke.

– Ne protivimo se umerenom proširenju trotoara, po ugledu na Gračaničku. Zahtevamo i da pristup garaži na Obilićevom vencu bude otvoren i preko Obilićevog venca, ali i da prolaz trolejbusa, koji povezuju centar direktno sa Konjarnikom, Zvezdarom i Banjicom, u toku rekonstrukcije Trga republike bude očuvan kroz Vasinu do Studentskog trga. Peticija će biti potpisivana svakog dana od 18 do 19 časova kod spomenika Vojvodi Vuku – navedeno je u saopštenju inicijative „Kretanje je život – pešaci nisu maratonci”.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak