Strahovi koji kvare naše svadbene snove

Prva 26.03.2019 18:51
Strahovi koji kvare naše svadbene snove


Pre venčanja svaka nevesta mora da uradi tri stvari - pronađe savršenu venčanicu, odabere put za medeni mesec i reši se stereotipa o bračnom životu. Prve dve tačke ćete lako rešiti, ali ostaje da se razjasni zašto se ne bi trebalo bojati braka.Strah od predanosti

Za mnoge, bračni život je povezan sa večnim čišćenjem, puno prljavih posuđa i hipotekom. Romantike u ovome, zaista, nema. Ali sa pravim pristupom svakodnevnim rutinskim problemima može se izbeći. Unapred rasporedite zadatke u domaćinstvu. Nemojte ih podeliti na "muške" i "ženske". Ako vaš budući suprug voli da kuva, i ne smeta vam da sačekate ukusnu večeru, odvezite kola na auto servis - slobodno promenite uloge. Glavna stvar u zajedničkom životu je uzajamna pomoć i sposobnost da se ceni doprinos svih u zajedničkom cilju.

Strah od seksualnog nezadovoljstva

Prihvatanjem braka dobrovoljno odbijate sve seksualne partnere osim vašeg muža. Ako mislite da još niste spremni za takva ograničenja, možda imate pogrešnu osobu pored sebe. Tako da kasnije ne bi bilo bolno, bolje je da se sa tim pozabavimo pre venčanja.

Strah od svađa

Idealni brakovi se ne događaju: dakle, svađe su neizbežne. Naučite da slušate jedni druge i pronalazite kompromise. Osim toga, seks nakon pomirenja će dodati strast seksualnom životu.

Strah od promene

Naravno, posle venčanja, život će biti drugačiji. Novi status, drugo prezime, preseljenje u porodično gnezdo ... Nemojte se bojati: ako postoji ljubav, izlazak iz zone udobnosti neće biti težak, brzo ćete se prilagoditi i uskoro ćete biti zadovoljni svim promenama.

Strah da se ne slažemo sa budućom svekrvom

Nisu sve svekrve čudovišta. Istorija pamti mnoge slučajeve u kojima su mlada i svekrva postale najbolje prijateljice. A ako se to ne desi, dovoljni su samo odnosi sa puno poštovanja. Čak i neka napetost nije razlog za otkazivanje venčanja. Udajete se za njega, a ne za njegovu majku.

Strah od nestanka mogućnosti za razvoj karijere

Nemojte sami programirati prepreke i ne mučite glavu svim vrstama "ako". Dobili ste predlog za brak od čoveka iz vaših snova? Prihvatite! On će vas podržati u svim vašim naporima.

Strah da će brak propasti

Niko nije imun na greške: porodični brod može potonuti iz različitih razloga. Nema garancija. Ali kao opciju - pokušajte da živite zajedno pre venčanja. Ako vam je udobno u zajedničkom prostoru i lako rešavate nesuglasice, malo je verovatno da će potpis na papiru nešto promeniti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak