Indijska bjuti formula: 3 saveta koja morate da primenite ako želite da ostanete mlade i lepe

Telegraf 26.03.2019 17:27
Indijska bjuti formula: 3 saveta koja morate da primenite ako želite da ostanete mlade i lepe


Indijske žene znaju mnoge tajne o lepoti i njihove savete uvek treba slušatiIndija je zemlja žena nestvarne lepote, a ovo su tri njihova saveta koja jednostavno morate poslusati ukoliko želite da očuvate mladolikost. Evo o čemu je reč.

Današnja industrija lepote propagira gomilu hemijskih proizvoda radi očuvanja svežine kože, kose, noktiju i slino. Gotovo sve je "veštačka hrana" kada je bjuti trend u pitanju.

Međutim, Indijke i dalje veruju da žena treba da se neguje na prirodan način. Takođe, propagiraju stil života koji kaže da lepota dolazi iznutra. One se hrane strogo organskim namirnicama, jer tako održavaju zdravlje svog tela koje se onda pokazuje i spolja.

Ova njihova tri saveta za lepotu morate da sledite ukoliko želite da izgledate mlađe i lepše.


Kožu negujte prirodnim proizvodima napravljenim od kurkume i ruže

Poznato je da kurkuma ima antiinflamatorno dejstvo pa je odličan "preparat" za negu kože. Indijke prave kreme ponekad samo od kurkume i vode, a ponekad dodaju i latice ruže čiji sok ima umirujuće dejstvo.

Kurkuma je fantastična i za ten, jer utiče tako da ujednačava boju kože, pa zbog toga žene iz Indije tako "sijaju".

Interesantno je da se za negu koriste i šafran, koran sladića, ali i prirodna glina.

Prirodne maske i kreme za kožu možete koristiti gotovo svakodnevno.


Kosu tretirajte uljima

Naučnici sa Hardvarda tvrde da kokosovo ulje uopšte nije zdravo Foto-ilustracija: Profimedia

Mnoge Indijke pored tretmana i pakovanja kose uz pomoć ulja, čak stilski namažu kosu uljanim preparatima da bi je zalizale i da im ona sija. Ovo je karakteristično za mlade devojke koje su još u školi.

Najčešće se koristi kokosovo ulje koje je prijatnog mirisa i jako delotvorno za dlaku, jer je hrani proteinima i daje joj elastičnost.

Orahovo ulje ima isto svojstvo, ali još daje kosi toliko potrebni bitamin B koji utiče na njen rast i razvoj.

Hibiskusovo ulje pored hranljivosti ima svojstvo i odbrane kose od štetnog zračenja, čime joj čuva kvalitet i boju.

Ulje nanosite na kosu uveče i potrudite se da prenoćite sa njim na glavi. Dobro opetite kosu ujutru i spremni ste da osvojite svet. Ovakva maska za kosu se primenjuje dva puta nedejno.


Šminkajte oči samo kajalom

Kajal je indijska šminka za oči, nešto poput ajlajnera. Naime, kajal ima šiljast vrh u obliku piramide koji služi za iscrtavanje željenih linija oko očiju.

Kajal se sastoji od prirodnih supstanci - biljnog voska, mikrokristalnog voska, gliceril oleata, gliceril stearata, ricinusovog ulja, triglicerida palminog ulja, vitamina E.

Sve ove supstance su tu kako bi istovremeno mogle da "oboje" predeo oko očiju i tako ih još više istaknu i da održe kožu vitalnom, odnosno da onemoguće njeno sušenje i stvaranje bora.

Svaka Indijka koja drži do svog izgleda odmah po umivanju nanosi kajal na oči, jer je njima važno da i u kući kao i na ulici izgledaju privlačno.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak