Bahate holivudske mame tužene za 500 milijardi dolara

Mondo 25.03.2019 20:43
Bahate holivudske mame tužene za 500 milijardi dolara


Glumice koje su plaćale da decu preko veze upišu na koledž na meti nezapamćene tužbe!Glumice u centru skandala oko upisivanja dece na elitne fakultete preko veze na meti su tužbe od čije vrednosti će vam se zavrteti u glavi!

Lori Loklin i Felisiti Hafman platile su hiljade dolara da se njihova deca, prosečnog akademskog uspeha (i bez trunke interesovanja) upišu na elitne koledže u Americi.

To znači da su druga deca, koja su u školi imala bolji uspeh i više ambicija, izbačena sa spiska da bi razmažene holivudske kćerke mogle da studiraju.

Jedna od majki dece kojoj je učinjena nepravda sada tuži glumice i zahteva 500 milijardi dolara odštete.

Tužba je podneta u Višem sudu okruga San Francisko, zbog zavere, prevare i nanošenja emotivne štete.

"Sina sam odgajala da uči, da se bori za sebe i da bude ambiciozan. Uprkos izuzetnom proseku po završetku gimnazije, nije primljen na univerzitet za koji je aplicirao, a za koji će se ispostaviti da je bio na meti bogataša koji su uz pomoć zavere i novca tu ubacivali svoju decu. Moj sin jedfinac odbijen je, ne zbog toga što nije dovoljno učio, već zbog toga što su imućni ljudi odlučili da je u redu lagati, varati i podmićivati. Zbog njihovih protivzakonitih, odvratnih dela, moje dete ostalo je bez šanse da se školuje na dobrom fakultetu," navodi u tužbi Dženifer Kaj Toj.

Ona nije precizirala koji je koledž u pitanju, ali su ovim skandalom, za sada, obuhvaćeni Jejl, Džordžtaun, Stenford, Univerziteti Južne Kalifornije, Los Anđelesa, Teksasa i koledž Vejk Forest.

Hafmanova je platila "samo" 15.000 dolara kako bi njena kćerka imala bolje rezultate na završnom ispitu. Loklinova je, međutim, platila pola MILIONA dolara kako bi njene kćerke, koje se nikada nisu bavile sportom, bile primljene na Univerzitet Južne Kalifornije kao sportske stipendistkinje.

Usled ovog skandala, "isplivala" je i činjenica da je taj univerzitet, kao dokaz bavljenja sportom, tražio jednu jedinu fotografiju na kojoj devojke poziraju u veslačkoj opremi, pored čamca.

Kćerka Loklinove je, inače, Instagram "influenserka" i pre upisa na koledž je u jednom intervjuu rekla da "nije videla srednju školu" od silnog provoda, da je i njen otac "propustio pola fakulteta" i da se raduje odlasku na koledž "samo zbog žurki, a časove će nekako videti da izbegne"...IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak