Jedan od omiljenih kutaka u domu kada stigne proleće jeste terasa, piše Lovesensa. Terasa je naša oaza uživanja, savršen kutak za opuštanje i meditaciju i prostor u kojem imamo priliku da se sjedinimo sa prirodom.

Možda mislite da je nedostatak vašeg doma mala terasa, ali varate se. Postoji bezbroj načina da od male terse napravite divan i zanimljiv kutak sa romantičnim detaljima, savršen prostor u kojem ćete uživati u sunčanim jutrima i prelepim zalascima Sunca.

Za uređenje terase nije potrebno puno novca, već osnovni nameštaj možete napraviti pomoću jednostavnih eko projekata. Na primer, garnituru za sedenje napravite od drvenih paleta, ukrase od papira ili kanapa, a lampe od mirišljavi svećica.

Za romantičnu terasu koja odiše mirom i ljubavlju, neophodno je cveće. Rad sa biljkama je meditativan posao koji pomaže da se oslobodite stresa, budi kreativnu energiju i zbližava nas sa prirodom. Zato uposlite svoje vredne ruka i posadite cveće u omiljenoj boji. Ne brinite ukoliko niste baš vični sa baštenskim alatom, jer uvek možete kupiti buket omiljenog cveća i staviti ga u vazu.

Dekoracija koja daje poseban pečat terasi jesu lampice, mirišljave sveće, slike sa motivacionim porukama, ukrasi u makrame tehnici, maske i jasučići, a sve ovo možete lako sami napraviti, uz malo truda i malo novca.

Pogledajte slike divnih terasa koje su naš izbor za proleće i leto 2019. godine!