Room Escape у Музеју Војводине

Дневник 25.03.2019 15:41
Room Escape у Музеју Војводине


Тимска игра 'Бекство из музеја: тајна бесмртности' почела је да се реализује у Музеју Војводине.Сваког понедељка до 13. маја, посетиоци ће бесплатно имати прилику да се кроз игру, у групама од троје до шесторо, организују у сталној поставки Музеја Војводине и реше низ загонетки логичког карактера да би дошли до решења, а решење је „Тајна бесмртности”.

– Идеја пројекта је да се што више публике, превасходно младих, доведе у музеј – рекла је помоћница директора Музеја Војводине Тијана Станковић Пештерац. – Сматрамо да бисмо реализацијом једне игре у склопу сталне поставке, могли много постићи у домену развоја публике. Желимо да Музеј начинимо занимљивим местом, у којем ће путем забаве публика доћи до великих сазнања.

Игру су осмислили стручњаци из области археологије, педагогије, конзервације и ИТ-а у сарадњи с „Room Escape” тимом на основу прича и предмета из прошлости приказаних у оквиру сталне поставке. Пројекат је реализован у оквиру јавног конкурса „Публика у фокусу” Фондације „Нови Сад 2021”, у сарадњи с Музејом Војводине и компанијом „Room Escape Novi Sad by Fox in a Box”.

Уметнички руководилац програма Фондације „Нови Сад 2021” Лазар Јованов истиче да је та игра веома узбудљиво искуство, те да је то један од најузорнијих примера развоја публике. Каже да је игра један од најузбудљивијих начина интерпретације културног наслеђа, те да је то нешто што заправо има велики потенцијал да буде и културно-туристичка понуда Новог Сада     


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak