Završen 26. Novosadski polumaraton

RTV 24.03.2019 23:57
Završen 26. Novosadski polumaraton


Završen je Novosadski polumaraton, a kao šampion u muškoj konkurenciji prvi je kroz cilj prošao Miroslav Marković sa vremenom jedan sat 17 minuta i 33 sekunde.U Novom Sadu je danas održan tradicionalni, 26. Novosadski polumaraton.

Beograđanin Miroslav Marković iz komande za obuku vojske Srbije odbranio je titulu pobednika na Novosadskom polumaratonu.

Stazu je pretrčao za 1 sat 17 min i 33 sekunde, što je tri minuta sporije od njegovog prošlogodišnjeg rezultata, a 7 minuta lošije od njegovog ličnog rekorda.

Drugi je bio Nenad Milosavljević, dok je treće mesto zauzeo Igor Jakimovski.

U ženskoj konkurenciji, zlato je osvojila srpska reprezentativka iz Novog Pazara, Teodora Simović, koja je u ukupnom plasmanu, računajući i mušku konkurenciju bila druga.

Postigla je vreme 1 sat 17 min i 52 sekunde ispred zvezdine takmičarke Nore Trklje na drugom i gošće iz Slovenije, Katje Rakušček na trećem mestu.

U 10 trka zavisno od uzrasta, pola i kilometraže, učestvovalo je više od hiljadu i dve stotine takmičara, od toga 5 stotina polumaratonaca, iz 23 države sveta, što je novi rekord po broju učesnika u 26 godina dugoj tradiciji Novosadskog polumaratona.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak