Dvadeset godina od NATO bombardovanja

N1info 24.03.2019 11:40
Dvadeset godina od NATO bombardovanja


Danas se obeležava dvadeset godina od početka NATO bombardovanja na tadašnju Saveznu Republiku JugoslavijuCentralna manifestacija "Dan sećanja na stradale u NATO agresiji" biće održana u Nišu, na glavnom gradskom Trgu kralja Milana.

Manifestaciji će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić a početak skupa je zakazan u 19.45, što je približno vreme kada su 1999. godine pale prve bombe na Jugoslaviju.

Istog dana u 10 časova, na brdu Straževica u Rakovici, biće odata počast poginulima u bombardovanju.

Vojni sindikat Srbije organizovaće takozvano narodno okupljanje u Kragujevcu, u 19 časova, pod nazivom "Da se zločin ne zaboravi".

Na skupu je najavljeno obraćanje i lidera tog sindikata Novice Antića, ratnog komandanta 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade PVO Zoltana Danija, ruskog dobrovoljca iz Bitke na Košarama Alberta Andijeva i predsednika Udruženja veterana Republike Srpske Duška Vukotića.

Pre toga, episkop šumadijski Jovan služiće parastos žrtvama a na Pravnom fakultetu biće otvorena izložba fotografija koju će u Ruskoj dumi organizovati udruženje veterana i pripadnika ruskih bezbednosnih službi okupljenih oko asocijacije "Boevo bratstvo".

Srpska radikalna stranka u podne u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu organizuje skup povodom 20. godišnjice bombardovanja, na kojem će govoriti lider radikala Vojislav Šešelj.

Nakon toga, radikali će organizovati šetnju do zgrade predsedništva na Andrićevom vencu.

Omladina Demokratske stranke Srbije u nedelju u 11 časova u Pionirskom parku postaviće maketu NATO rakete koja na vrhu umesto bojeve glave ima naliv pero, čime na simboličan način žele da pokažu da je cilj bombardovanja i aktuelnog dijaloga isti - prihvatanje secesije Kosova.

Na skupu kod zgrade predsedništva je najavljeno obraćanje predsednika DSS Miloša Jovanovića.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak