Tadić: SDS se ujedinjuje u 'veliku Demokratsku stranku'

Mondo 23.03.2019 22:28
Tadić: SDS se ujedinjuje u 'veliku Demokratsku stranku'


Socijaldemokratska stranka na sednici Glavnog odbora donela odluku o ujedinjenju u "veliku Demokratsku stranku". Tadić se posle 5 godina vraća u DS.Boris Tadić ponovo u Demokratskoj stranci!

Nekadašnji lider te partije i bivši predsednik Srbije, koji je Demokratsku stranku napustio januara 2014. godine, uskoro će se u nju opet vratiti, posle 5 godina.

Naime, njegova partija - Socijaldemokratska stranka - danas je odlučila da se ujedini u "veliku Demokratsku stranku", a formalno ujedinjenje bi moglo da se dogodi pre 13. aprila, za kada je najavljen veliki skup opozicije.

"Mi koji smo pripadali i gradili je i svađali se unutar nje i napuštali je iz raznih razloga, ponovo preuzimamo na sebe odgovornost da izgradimo jedan politički sistem i blok koji ima jasnu ideološku orijentaciju i strateško opredeljenje", rekao je Tadić novinarima ranije danas, uočči sednice GO SDS.

Rekao je da SDS danas donosi odluku o ujedinjenju nakon višemesečnih pregovora sa predstavnicima drugih stranaka koje su nekada pripadale DS u jednu uniju tih stranaka, kao i da će ta unija kasnije prerasti ponovo u jednu stranku.

Istakao je da će politika tog bloka biti razumna i da će se zalagati za nacionalno pomirenje.

Na pitanje da li će biti jedan od govornika na protestima opozicije ili će to prepustiti predsedniku DS Zoranu Lutovcu, Tadić je odgovorio da je spreman da govori, ali da neće da sužava prostor novim liderima, među kojima je i Lutovac, preneo je Tanjug.

A upitan šta očekuje da se dogodi do 13. aprila i da li će lideri opozicije razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Tadić je rekao da je Vučić rekao da neće da razgovara sa njima, već sa građanima učesnicima građanskih protesta, iako su, kaže, lideri opozicije predstavnici tih građana.

Tadić je, kritikujući aktuelnu vlast, rekao da Srbija i njeni građani žive u prostoru "izvrnutih ogledala", odnosno da vlast daje sliku koja ne odgovara realnosti, a urušava demokratiju.

Sada postoji samo "privid zlatnog doba", dok je Srbija u vreme njegove vlasti bila, kaže Tadić, ekonomski među najboljim zemljama u regionu.

Zaključio je da treba da se stide evropski političari koji podržavaju takvu vlast u Srbiji.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak